Šahovski podovi menjaju igru

Jedan od najjednostavnijih dizajna koji možete uraditi jeste postavljanje šahovske table na vaš pod. Ona u mnogome može promeniti atmosferu u celoj prostoriji.

Ovakav pod najčešće se može videti u kuhinjama, gde se u kombinaciji sa crvenim detaljima, dobija izgled prostorije iz pedesetih godina.

Šah nije samo igra
Slika 2 – Šah nije samo igra

Ukoliko spojite pod sa nerđajućim čelikom i belom bojom, kuhinja će dati mnogo prefinjeniji opšti utisak. Ali ne morate da se zaustavite na kuhinju. Ovaj pod možete primeniti i u dnevnoj sobi, kupatilu, ali i spavaćoj sobi.

Materijali šahovskog poda

Materijali koji se mogu upotrebiti na šahovskom podu su: vinil ploče kao najjednostavniji, keramičke pločice koje zahtevaju malo više znanja i veštine, ili obojeno drvo. Sve zavisi od toga šta ste zamislili i koliko vremena i novca ste spremni da uložite.

Šahovski pod u kuhinji
Slika 3 – Šahovski pod u kuhinji

Pod u dnevnoj sobi

Na primerima dnevne sobe, pločice su oblika dijamanta. Ukoliko želite pod koji je moderan, eklektičan i retro, ne morate se uvek ograničavati na monohromatske boje. Zahvaljujući svedenom, crno-belom izgledu pločica, svaka prostorija će lako promeniti svoju namenu.

Šahovski pod u kupatilu
Slika 4 – Šahovski pod u kupatilu

Pored laminata, klasičnog parketa i pločica, uvek se mogu pronaći zanimljiva rešenja koja će vaš dom učiniti jedinstvenim. Budući da smo upoznati sa standardnim vrstama podova, postoji vrlo malo toga što nas može oduševiti. Ali, dizajneri vredno rade na stvaranju vrlo neobičnih rešenja u pogledu podova, koji unose lepu novinu i pravo osveženje u vaše domove. Kreativnost pojedinaca ne prestaje da nadmašuje i najluksuznije podove.