Podovi u trendu Snaga hodanja energetskim podovima

Snaga hodanja energetskim podovima

Prilagodljivi podni moduli

Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom. Energetski podovi čine taj korak još produktivnijim.Ovakva vrsta poda na najefikasniji način energiju prohodnih podova pretvara u područja namenjena aerodromima, sportskim arenama, tržnim centrima i železničkim stanicama.

Pomoću elektromehaničkog sistema održive energije, pod pretvara kinetičku energiju koraka u električnu. Tehnologija koja se koristi prva je na tržištu i patentirana u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj pod omogućava ljudima da generišu svoju lokalnu čistu energiju na uličnu. Takođe, održivi energetski pod može da bude ključni element u pametnim mrežama, integrisan sa solarnom energijom i energijom vetra.

Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom
Slika 2 – Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom

Princip rada energetskog poda

Energetski podovi održivu energiju poda ili podijuma ostvaruju knetičkom energijom  koraka koju pretvaraju u električnu. Prilikom gaženja, pločice poda se savijaju za oko 10 mm. Taj pokret predstavlja električnu energiju  koja iznosi  15 vati u proseku. Pločice su modularne; povezane su po 40 komada čineći mrežu koja može generisati do 1 kV. Unutar svake pločice je elektromehanički sistem, koji transformiše vertikalno pomeranje proizvedeno od strane pešaka u rotirajuće, koji pokreće generator.

Održivost energetskog poda
Slika 3 – Održivost energetskog poda

Prilagodljivi podni moduli

Pored pločica, sistem sadrži kontrolni modul koji usmerava protok struje.

Pretvaranje kinetičke energije koraka u električnu
Slika 4 – Pretvaranje kinetičke energije koraka u električnu

Ovaj pod nije samo high-tech igračka. Inženjeri su udružili energetske podove sa ruskom železnicom u cilju postavljanja ovih podova na železničke platforme i visoko – prometnih šetališta. U skladu sa održivim fokusom kompanije, podne pločice su izrađene od recikliranih materijala. Oni imaju do 30 godina očekivanog veka trajanja. Energetski podovi su savršeni alat za podizanje svesti o proizvodnji energije u javnim prostorima.

Hodanje po energetskim podovima
Slika 5 – Hodanje po energetskim podovima

Prethodni tekstPorcelanska pločica FLORENCE WHITE – ENMON Brend
Sledeći tekstDa li su vinil podovi pravi izbor za Vas?