Visokotehnološki podovi stvoreni da traju

Čvrsti drveni podovi proizvode se tehnologijom koja optimizuje upotrebu drveta, stvarajući podove koji su tri puta jači od tradicionalnih drvenih podova, i otporniji na oštećenja i vodu. Zahvaljujući nepropusnim sistemima za zaključavanje podova, takođe su brzi i jednostavni za instalaciju.

Bjelin ima svoje korene u R&D kompaniji koja je krenula u izazov tržišta podova održivim rešenjima. Nakon što je sestrinska kompanija Välinge Innovation izumela prvi mehanički sistem za polaganje podova – osiguravajući brze i jednostavne instalacije podova bez eksera ili lepka – usledile su i druge tehnologije. Jedna od njih bila je Woodura®, revolucionarna tehnologija za industriju podova koja je dovela do usavršavanja Bjelinovih čvrstih drvenih podova. Putem ovog procesa, 100% pravih drvenih podova može se stvoriti spajanjem tankih podnih daski sa jezgrom drveta od vlaknaste mase putem jedinstvenog sloja praha. Svaka korisna karakteristika svakog hrasta, oraha ili jasena se koristi, a svaki otpad se reciklira kako bi se stvorilo više drveta u prahu za proces Woodura®.

„Održivost je ključni faktor u Bjelinu“, izjavila je Ana-Marija Kasić, menadžer prodaje u Bjelinu Hrvatska.

„Usredsređeni smo na stvaranje dugotrajnih, održivijih podnih proizvoda. Naša najnovija linija čvrstih drvenih podova takođe sadrži nepropusni sistem 5G® Dry™, koji nudi brzu, jednostavnu i trajnu instalaciju gde vodonepropusni spojevi sprečavaju prodiranje tečnosti kroz spojeve i oštećivanje košuljice.“

Tehnologija Woodura® ne čini podove samo čvršćim i izdržljivijim, već je i ekološki prihvatljiviji način proizvodnje podova. Tanke podne daske omogućavaju kompaniji da stvori 10 puta više podnih obloga iz svakog trupca drveta, a otpad se reciklira kako bi se stvorilo više drveta u prahu za proces.

Estetski prijatni detalji

Nakon procesa stvrdnjavanja Woodura® površina se tretira, što omogućava stvaranje različitih površina. Na primer, površina može biti brušena kako bi se stvorio pravi drveni osećaj, ali sa dodatnim lakom koji olakšava održavanje. Ovaj pod je izuzetno udoban za hodanje. Osim toga, naš najnoviji završni lak ima izuzetnu izdržljivost i stoga je idealan za područja sa velikim prometom u stambenim i komercijalnim objektima. Ovo je savršen tretman površine za hotel, restoran, kancelariju ili prodavnicu.

Još jedna prednost je da se čvrsti drveni podovi mogu stvarati u dugačkim XL i XXL daskama, a da i dalje budu tanki. Osim zadovoljavajućeg dizajna, ovo pojednostavljuje kako rukovanje tako i instalaciju. I dok su ove široke daske popularne, kompanija je takođe ponudila manje veličine panela kako bi maksimalno iskoristila drvo i omogućila kupcima da budu kreativniji.

Snabdevanje evropskim drvetom

Čvrsti drveni podovi su popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i dugotrajnih karakteristika. Da bi zadovoljili potražnju, Bjelin proizvodi podove u visokokvalitetnim fabrikama kako u Švedskoj tako i u Hrvatskoj, gde kompanija ima pristup FSC-sertifikovanom drvetu iz poznate Spačva šume. Kompanija uvek teži samoodrživosti i stoga je odgovorna za svoj lanac proizvodnje.

Ovi podovi, sa svojom izuzetnom jačinom, raznovrsnim tretmanima površine i svežim dizajnom, mogu se uživati generacijama.

BJELIN d.o.o. logo

BJELIN d.o.o.
www.bjelin.com

Prodajni predstavnici za Srbiju:

* Vujnović Enterijeri d.o.o.
www.vujnovicenterijeri.rs
* Pinoles d.o.o.
www.pinoles.com