Večita nedoumica oko izbora parketa ili laminata koji će poboljšati izgled same kuće

Ako ne znate da li treba da izaberete laminat ili parket, potrebno je da razmotrite koju vrstu poda želite da uključite u dizajn vašeg enterijera. Kada razmišljate o poboljšanju izgleda i kvaliteta vaše kuće, možda mislite da parket nije uopšte važan, da je to samo mali deo kućnog dekora, ali bez pravog poda ukupni dizajn neće biti kompletan. Zamislite svoju kuću bez ikakvog poda u svim prostorijama, možete li? I sama pomisao zvuči katastrofalno, zar ne?

Parket

Ako želite da unapredite svoju kuću uključivanjem parketa unutar enterijera u okviru drvenog poda, doprinećete drugačijem izgledu vašeg doma. Parket se smatra ekonomičnijm i pristupačnijim od drvenog poda. Ne samo da će te poboljšati unutrašnji aspekt kuće, već se može očekivati veliki komfor i udobnost.

Laminat

Ako želite pristupačnije podne obloge, možete koristiti laminat. Laminat je obrađeni parket koji se lako i brzo postavlja, nezanemarujućeg kvaliteta i izgleda. Obložen je akrilnim lakom zajedno sa drvenom filmom sa gornje strane.

Poređenje laminata i parketa

Prilikom poređenja parketa i laminata, postoji nekoliko očiglednih razlika. Na primer,  parket obično dolazi u određenim obrascima dizajniranim u raznim ukrasnim i mozaik formama. Ova vrsta podnih obloga koristi se vekovima kod kuća i imanja kraljevskih porodica, posebno, francuskih plemića. Podne obloge mogu biti od od višnje, oraha i hrasta. U cilju unapređenja dizajna, mogu biti i geometrijskih oblika. Laminat dolazi u različitim bojama, dezenima, veličinama i oblicima.

Ako razmišljate o izboru prave vrste podne obloge za vašu kuću, na tržištu postoji mnogo opcija podova koje vam mogu pomoći da ostvarite sve vaše zahteve. Budite sigurni da ste izabrali pravi podni dizajn i model koji odgovara vašem kućnom dekoru i koji će upotpuniti ugođaj i atmosferu vaše kuće.

Prethodni tekstPravi odabir industrijskog poda
Sledeći tekstInovativne keramičke ideje