Inovativne keramičke ideje

Kada govorimo o kupatilu, ono se ne može zamisliti bez pločica. One su najadekvatniji materijal koji se koristi kao zidna i podna obloga. To je zato što je keramika vodootporna.

Keramika je napravljena od čvrstih i neorganskih materijala koje ne sadrže metal. Oblikovana keramika se peče na određenoj temperaturi od oko 1000  ͦC kako bi dobila na čvrstini. Sagorevanjem delova koji postoje u keramičkim materijalima rezultuje se jedinstvena jedinica koja je čvršća od drugih materijala koji se koriste kao obloga: teraco, kamene pločice itd. Pore na pločicama su dovoljno male tako da se voda ne može lako apsorbovati po njihovoj površini.

Još jedna od prednosti keramičkih pločica je njihova veličina, koja varira od 20 x 20 cm do 40 x 40 cm itd. Veće dimenzije daju više mogućnosti kombinovanja i uklapanja šara. Javljaju se u nekoliko tema / motiva, kao na primer: od bele jednobojne varijante, do mozaičkih formi i površina nalik prirodnim materijalima: bambusu, drvetu, granitu itd.

Tehnologija proizvodnje keramike

Ova tehnologija omogućava pravljenje slučajnog dizajna od jednog uzorka. To znači da  su motivi na pločicama jedinstveni. Sa najnovijom tehnologijom, proizvodi se keramika koja ne samo da može odoleti velikom opterećenju bez ikakvog oštećenja, već je otporna i na hemikalije. Zabrinjavajuće veća cena prirodnih materijala rešena je prisustvom keramičkih materijala na tržištu. Veštački materijal mogu izgledati lepo, baš kao i bilo koji prirodan materijal.

Veoma je važno redovno održavati kupatilo čistim, koristeći sredstva za čišćenje.

Danas je keramika veoma popularna vrsta obloge u kućnom enterijeru. Selekcijom odgovarajuće keramike, izgled vašeg prostora učiniće se lepšim i interesantnijim. Postoje tri vrste keramike: dekorativna, ravna i reljefna keramika. Neutralne boje kao što su siva, bela ili bež, dobar su izbor ako ne želite koristiti previše boja. Prilikom izbora keramike, treba uzeti u obzir i svetlosne faktore. Beli pod sa blažom teksturom odgovaraće više prostorima koji zahtevaju više svetla, pružajući osećaj čistoće i sterlinosti. Koristeći ostale nijanse i igre bojama na teksturi keramike, doprinećete toplijoj impresiji prostora i atmosfere unutar njega.

Prethodni tekstVečita nedoumica oko izbora parketa ili laminata koji će poboljšati izgled same kuće
Sledeći tekstPodovi od linoleuma koji postaju sve veći trend unutar vašeg doma