Top 7 ideja za tuš kabinu u malom kupatilu

Složićete se da je kupatilo mesto u kome provodimo dobar deo vremena. Pa, kada je već tako dobro bi bilo, ako nam okolnosti dozvoljavaju, da od ovog prostora napravimo pravu oazu za uživanje. Važan “detalj” kvalitetnog opuštanja je tuš kabina. Koliko je ovo bitan segment, kada je opremanje kupatila u pitanju ukazuje situacija na tržištu.
Danas možemo pronaći veliki izbor modela tuša kabina, različitih dimenzija, boja, različitog materijala koje doprinose da kupatilo postane prava relaks zona. Drugim rečima izbor je lak i jednostavan. Mada, možda je ovo tačno kada smo srećkovići i imamo veliko kupatilo, ali šta ćemo sa situacijom malog kupatila?
Ne brinite. Rešenje uvek postoji, samo ga treba pronaći.

Postoje mnoge prednosti zamene klasične kade tuš kabinom, a neke od njih su pristupačnost, raznovrsnost, vizuelna privlačnost i lakoća održavanja.
Bez obzira da li više volite tradicionalan izgled ili želite da napravite moderno kupatilo nalik spa centru, ovih sedam top ideja za tuš kabinu u malom kupatilu, pokazuju kako da spakujete što više u mali prostor.

Rasporedite pločice za tuš kabinu

Stvorite iluziju visokog plafona u svom malom kupatilu tako što ćete postaviti pločice vertikalno čime će, ne samo pogled stremiti u visinu, isti slučaj će biti i sa prostorom. Ubacivanje tuš kabine, koja je sama po sebi vertikalno orijentisana, u takav enterijer,  deluje sasvim logično i smisleno, zar ne?

Vizuelno proširite kupatilski prostor

Ako kosi zid predstavlja izazov u vašem kupatilu, tuš kabina je odlično rešenje da se iskoristi, do juče izgubljeni prostor. Koristite sjajne bele pločice koje će, ne samo vizuelno dodatno povećati prostoriju, učiniće ga svetlim i jednostavnim za kombinaciju sa kupatilskim nameštajem različitih boja.

Koristite moderne tuševe u tuš kabini

Pitate se kako tuš može doprineti postavci tuš kabine u malom kupatilu? Može tako, jer se ovde pre svega, misli, na upotrebu modernih tuševa koji će svojim načinom distribucije vode (letnja kiša, smart opcija) pružiti veće zadovoljstvo prilikom tuširanja, gde prostor neće biti presudan. Drugim rečima, zadovoljstvo ispred komfora.

Pokušajte sa bojom

Koristite boje da napravite vizuelnu transformaciju prostora. Svetle boje daju utisak većeg prostora. Ukoliko niste preterani ljubitelj bele boje, ne brinite. Možete koristiti i svetlo azurni kolorit, koji ne samo da će učiniti prostor većim, učiniće da se vi osećate opuštenijim i srećnijim, dok će bež biti savršena potpora za trenutke nege i nežnosti ili zlatna za osećaj postizanja luksuza i užitka, čak i u malom kupatilu.

Ubacite patern

Tuš kabina predstavlja savršenu priliku da kreirate veliku dizajnersku igru u malom kupatilu. Zidne pločice sa smelim geometrijskim uzorkom čine upravo to — privlače pažnju, stvaraju kontrast i dodaju drugačiju vizuelnu percepciju prostora.

Postavite staklena vrata na tuš kabinu

Staklena vrata održavaju moderan dizajn i svetlu, otvorenu estetiku. Upotreba vizuelno lakih materijala je posebno korisna u malom kupatilu jer pomažu da se prostor učini većim. Staklena vrata takođe naglašavaju vizuelni kontinuitet, što omogućava pun pogled na tuš kabinu, čime se proširuje proširuje dubina prostorije.

Birajte upadljive kupatilske elemente

Pored izbora adekvatnog kupatilskog nameštaja, obratite pažnju i na sitne kupatilske elemente. Ovde se pre svega misli na izbor ručki u tuš kabini, na ručke na vratima, stalke za držanje kupki i sl. Posebno je zanimljivo ukoliko su ti elementi mat crne ili sjajne mesing boje, čime se pojačava vizuelna dopadljivost tuš kabine, koja može biti i skromnijih dimenzija, ali dovoljno atraktivna za kompletan kupatilski prostor i dovoljno privlačna za korišćenje. Drugim rečima, estetika detalja pojačava pozitivni doživljaj korišćenja.

Ne zaboravite

Živimo u brzom i stresnom vremenu. Kupatilo je mesto gde instant vraćamo energiju. Ne dozvolite da vas tamo neki mali prostor sputa i spreči da dođete do svog komadića raja. Možda je prostor skučen, ali ne dajte da tako bude i u vašoj glavi. Sedite, razmislite i nađite rešenje. Tu je negde, možda se samo malo sakrilo. Eto za početak imate sedam ideja. Modifikujte ih, razvijate i stvorite put ka rešenju ugradnje tuš kabine u malo kupatilo.