Trendovi u enterijeru

Lepota predstavlja prostor koji inspiriše. Lepota znači imati prostor na koji možete biti ponosni, koji želite da delite sa drugima. Treba misliti o stilu, ali takođe i o realnom životu u domu.

U eri tehnologije povratak prirodi, pogotovo po pitanju podova je jasno izražen. Tepisi su izrađeni tako da se dopadnu čulima. Želja za privatnom sferom je sve veća i potraga za unutrašnjim vrednostima raste.

Postoji veza između starog i novog, kopije i originala. Ponovo otkrivena sloboda stvaralaštva pokazuje se u kontrastnoj upotrebi materijala. Akcenat je na tkanju i efektima koji su dobijeni specijalnim nitima. Floralni ornamenti su prerađeni u geometrijske forme i dobija se utisak moderne elegancije, ekstravagancije i prefinjenosti. Strukture su vrlo naglašene, pogotovo efekti ručnog rada, koji se čak simuliraju i u mašinskoj proizvodnji. Naglašena je finoća prediva. Tepih ima sve izraženiju treću dimenziju, odnosno debljinu, jer visokim florom se postiče utisak prirodnog. Bogatstvo se postiče i upotrebom različitih vrsta petlji, kombinacijom različitih materijala i crteža. Kolorit je umeren, prisutne su siva, crna, tonovi između te dve boje, prirodni tonovi preko bež do braon.

Od intenzivnijih boja prisutna je ljubičasta u različitim varijacijama. Organski oblici i krive linije donose mekoću, udobnost i prijatnost domu. Ulaskom prirodnih oblika u naše enterijere stvara se utisak sigurnosti, porodične topline, opuštenosti.

Bez obzira na trendove, koje naravno možete pratiti različitim brzinama, probajte da napravite da vam enterijer bude zabavan, neformalan i pre svega prijatan za vašu porodicu. Bitno je da taj prostor reflektuje karakter ukućana i da ih čini srećnim.

Autor teksta: Olga Kraljević, dizajner Sintelon-a

Prethodni tekstPodne ploče bez armature
Sledeći tekstLignoluks vodeni lakovi za parket