Trendovi u enterijeru

Trendovi u enterijeru

Lepota predstavlja prostor koji inspiriše. Lepota znači imati prostor na koji možete biti ponosni, koji želite da delite sa drugima. Treba misliti o stilu, ali takođe i o realnom životu u domu.

Tepih
Tepih Sintelon

U eri tehnologije povratak prirodi, pogotovo po pitanju podova je jasno izražen. Tepisi su izrađeni tako da se dopadnu čulima. Želja za privatnom sferom je sve veća i potraga za unutrašnjim vrednostima raste.

Trendovi u entrijeruPostoji veza između starog i novog, kopije i originala. Ponovo otkrivena sloboda stvaralaštva pokazuje se u kontrastnoj upotrebi materijala. Akcenat je na tkanju i efektima koji su dobijeni specijalnim nitima. Floralni ornamenti su prerađeni u geometrijske forme i dobija se utisak moderne elegancije, ekstravagancije i prefinjenosti. Strukture su vrlo naglašene, pogotovo efekti ručnog rada, koji se čak simuliraju i u mašinskoj proizvodnji. Naglašena je finoća prediva. Tepih ima sve izraženiju treću dimenziju, odnosno debljinu, jer visokim florom se postiče utisak prirodnog. Bogatstvo se postiče i upotrebom različitih vrsta petlji, kombinacijom različitih materijala i crteža. Kolorit je umeren, prisutne su siva, crna, tonovi između te dve boje, prirodni tonovi preko bež do braon.

Od intenzivnijih boja prisutna je ljubičasta u različitim varijacijama. Organski oblici i krive linije donose mekoću, udobnost i prijatnost domu. Ulaskom prirodnih oblika u naše enterijere stvara se utisak sigurnosti, porodične topline, opuštenosti.

Enterijer
Enterijer Sintelon

Bez obzira na trendove, koje naravno možete pratiti različitim brzinama, probajte da napravite da vam enterijer bude zabavan, neformalan i pre svega prijatan za vašu porodicu. Bitno je da taj prostor reflektuje karakter ukućana i da ih čini srećnim.

Olga Kraljević, dizajner Sintelon-a

Prethodni tekstPodne ploče bez armature
Sledeći tekstLignoluks vodeni lakovi za parket