Zašto su narandžasti tepisi najpoželjniji?

Boje označavaju vašu ličnost. Takođe, utiču na raspoloženje. Od izuzetne je važnosti izabrati odogovarajuću niansu tepiha, jer svaka utiče na vaše zdravlje i oseća prijatnosti.

Nauka je i ovde umešala svoje prste. Nikada ne treba birati boju ishitreno, na brzinu i prema trenuntom raspoloženju. Da bi ste napravili pravi izbor, od širokog spektra dostupnih boja, narandžasta zauzima posebno mesto zbog efekta pozitivnog.

Takođe, treba voditi računa i prilikom odabira boje vaše prostirke ispred ulaznih vrata. Pravi izbor unosi spokojnost u kuću i podiže celu atmosferu doma na viši nivo.

Prilikom odabira boje, ljudi se uglavnom vode činjenicom da odaberu tepihe koji se lako održavaju.Tamne boje su lake za održavanje, jer se prljavština na njima manje vidi. Međutim, vremenom, tamna boja izbledi, od habanja i čišćenja, i tepih počinje izgledati istrošeo i staro. Manija  narandžaste boje u domu uzima maha kroz sitne ili krupnije detalje u enterijeru. A evo i iz kog razloga.

Varijacije narandžaste boje

Varijacije narandžastih tonova, učiniće svaki komad jedinstvenim. Nikada neće izgledati monotono, a korišćenjem različitih nijansi narandžaste, od boje breskve, šargarepe, intezivne  naranžaste, pa i različitih tonova bakarnih nijansi, učiniće prostoriju veoma gostroprimljivom i komfornom.

Pravo mesto za narandžasti tepih

Tepih narandžaste boje najbolje je postaviti u prostorijama koje nisu toliko prometne i koje se ne koriste često. Ukoliko je neophodno da budu postavljani u frekventijim područjima, tipa hodnika, dnevnih prostorija i sl.

Izbor materijala kao što je sintetika može vam pomoći  u održavanju tepiha čistim, i lakim za pranje i održavanje. Sintetika je dugoročan materijal i može biti idealan izbor za vaš pod.

Narandžasti tepisi izgledaju elegantno i podiže atmosferu i raspoloženje u prostoriji, ali pre svega, odraz su ičnog ukusa i izbora pojedinca. Svakako, isprobajte!

Prethodni tekstNEKA ENMON BUDE I VAŠ IZBOR. NA RASPOLAGANJU SU VAM I SUBOTOM.
Sledeći tekstOlimpijske igre potencijalno na plutajućim platformama