Tehnologija izrade – Behaton proizvodni program Vibbet d.o.o.

Srdačno Vam preporučujemo da posetite naš proizvodni pogon u Čačku gde se možete uveriti u kvalitet i postojanost naših proizvoda. Proizvodnja vibropresovanih betonskih elemenata, visokih mehaničkih karakteristika, iskustvo od 20 godina govori o izuzetnosti i prefinjenosti našeg proizvodnog programa.

Proces proizvodnje vibropresovanih betonskih elemenata zasniva se na principima /Dry-cast concrete/ suvih ili zemljovlažnih betona. Na finalni kvalitet proizvoda utiče niz operacija gde svaka nosi svoju odgovornost i nijedna nije manje bitna nego naredna. Od kontrole kvaliteta ulaznog repromaterijala, preko sastavljanja i korigovanja recepture, procesa mešanja, sjedinjavanja mešavine unutar mašine, pa do tehnike odležavanja u komorama i pakovanja elemenata.

Vibbet - behaton
Foto: Vibbet – behaton

Oprema za proizvodnju uvezena je iz Nemačke, zemlje koja ima razvijenu tehnologiju mašina za izradu elemenata našeg proizvodnog programa.

U načelnom posmatranju vibropresovani betonski elementi sastoje se od 2 sloja:

  1. Nosivi /kern/ sloj pokriva veći deo elementa i njegov sastav, kao i način pripreme u velikoj meri će definisati kvalitet proizvoda.U zavisnosti od tipa elementa primenjuje se adekvatna receptura i tenika izrade stečena kroz dugogodišnje iskustvo, kao i praćenje najnoviih trendova kroz upotrebu novih sirovina, primenu novih tehnika presovanja, kao i načina negovanja betona.
  2. Završni /forzac/ sloj u debljini od 8-10mm gde se primenom adekvatnih sirovina i receptura postižu odgovarajuće preformanse koje zahteva posmatrana pozicija. Otpornost na habanje, mraz i so, kao i izgled samih elemenata u direktnoj je vezi sa tehnikom izrade završnog sloja. U proizvodnom program firme Vibbet postoji nekoliko načina tretiranja završnog sloja kojima podležu betonski elementi, više o ovome objašnjeno je u delu o završnim obradama.
Vibbet - behaton
Foto: Vibbet – behaton
Vibbet - behaton
Foto: Vibbet – behaton

Vibbet poseduje 3 potpuno automatizovane fabrike za proizvodnju, renomiranog nemačkog proizvođača Hess, gde kapacitetom, kvalitetom i karakterom proizvoda može odgovoriti svim zahtevima kupaca. Ovakav pristup Vibbet čini liderom u proizvodnji vibropresovanih betonskih elemenata na teritoriji Republike Srbije.

“VIBBET” d.o.o.
A. Bulevar Oslobodilaca bb, 32000 Čačak
F. +381.32.54.61.112
M. +381.69.60.90.15
E. info@vibbet.com
W. www.vibbet.com