Tarafleks – #1 pod za unutrašnje terene

Apsolutni svetski lider u proizvodnji PVC sportskih podova je francuska kompanija Gerflor sa svojim Taraflex konceptom podova koji su izrađeni od čistog vinila i ojačani fiberglasom. Postoji osam različitih modela i debljina koji su predviđeni za sve vrste sportskih dvorana, od odbojkaških i košarkaških, preko teniskih i stonoteniskih, do plesnih i gimnastičkih.

Velike sportske asocijacije poput: FIVB, CEV, IHF, EHF, ITTF, ETTU, FISU, ATF uvrstile su ovu vrstu podova u svoj portfolio. Veliki broj takmičenja koja se organizuju pod okriljem ovih asocijacija se isključivo mogu odvijati na sportskoj PVC podlozi.

Karakteristike poda

Tarafleks podovi su Izuzetnog kvaliteta i trajnosti, udobni su i otporni na klizanje, lako se održavaju i postavljaju, što doprinosi odličnim sportskim rezultatima.Ovi podovi su oficijalni olimpijski podovi, što je najbolja preporuka.

Primenom posebno kreiranih sportskih podova, specifični zahtevi vrhunskih takmičara, kao i briga o pravilnom razvoju dece u školskim ustanovama mogu biti ispunjeni.

Svaki sport ima svoje specifične zahteve u pogledu funkcionalnosti. Odlična prilagodljivost i visok sigurnosni koeficijent obezbeđuju adekvatnu zaštitu, smanjuju rizik od povreda mišića i tetiva kod korisnika.

Primena Tarafleks podova

Tarafleks podovi imaju široku primenu u rekreativnim objektima, preko školskih i multinamenskih sala pa do takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stonom tenisu i badmintonu. Širom sveta postavljeno oko 40 miliona m2 instaliranih Tarafleks podova, 70.000 sportskih sala koristi Tarafleks i oko 6 miliona dece se bavi sportom u potpunoj sigurnosti, zahvaljujući Tarafleksu.

Prednosti Tarafleks podova

Izuzetno su trajni, jednostavno i jeftino se održavaju, imaju nižu cenu u odnosu na sportski parket, sadrže vrhunke karakteristike poput: elastičnosti, apsorpcije udara, zaštite dece od pada, proklizavanja i sl. Potpuno su ekološki, ne sadrže kancerogene materije niti metale.

Prethodni tekstTopla stopala u kupatilima
Sledeći tekstZaštita parketa