Vodootporni pod sa izgledom klasičnog drveta – LVT pod

Želite vizuelnu toplinu drveta u svom domu ili komercijalnom objektu ali niste voljni da budete „rob“ svog poda? Kao što svi znamo drvo je prirodni materijal i kao takav je sklon abraziji i ogrebotinama te zahteva dosta pažnje i nege.

Ukoliko ne želite da brinete o podu a želite izgled drveta u svom enterijeru, poslednjih godina se kao često rešenje nametala keramika u dezenu drveta. Međutim, iako se sa keramikom dobija robustan i izdržljiv pod, sa istom se jako teško postiže realan izgled drveta. Pravo rešenje za robustan i vodootporan pod sa realnim izgledom drveta jeste LVT pod.

Šta je LVT pod?

LVT pretstavlja skraćenicu za luskuzne vinil ploče (luxury vinyl tile) i predstavlja pod sa stilom i optimalnim performansama. Upečatljivi detalji i neverovatan realizam su istaknute karakteristike luksuznih vinil podova, bilo da je vaš odabrani dizajn vintage robusno drvo ili pak sveži izgled travertina. Tehnikom rotogravure u procesu replikacije postižu se neverovatni efekti koji ne samo da će dočarati izgled materijala koji se kopira, nego čak i njegovu teksturu, reljefnost.

Do sada su LVT podovi prvenstveno bili korišćeni za opremanje enterijera hotela, restorana, kafića, prodajnih objekata… Međutim, danas se sve više koriste i u stambenim objektima. A zašto su baš oni pravi izbor i zašto se mogu primenjivati u toliko različitih objekata i namena?

Zbog napretka tehnologije, LVT podovi imaju sve realnije dezene i potpuno i detaljno odslikavaju izgled materijala poput drveta, kamena itd. Pored realnosti dezena luksuzni vinil podovi omogućavaju modularnost, postojanost i izuzetnu izdržljivost. Luksuzne vinil ploče ili daske u odnosu na druge proizvode koji se mogu pronaći na tržištu odskaču prvenstveno po estetskim svojstvima i načinu upotrebe, a potom i po samom načinu izrade, kao i lakom održavanju i ugradnji.

Nova kolekcija Aspecta Contours

U okviru segmenta luksuznih vinil ploča po pristupu dizajna izdvaja se brend Aspecta, koji je proširio svoju ponudu sa novom Contours kolekcijom koja veliki akcenat daje na realnosti drvenog dezena u tradicionalnim formatima dasaka koji su do sada bili rezervisani isključivo za klasični parket. Contours kolekcija nam donosi 4 tradicionalna sloga parketa u modernoj izvedbi, a svaku je moguće dobiti u jednoj od 8 mogućih boja. Ideja vodilja dizajnera pri kreiranju ove kolekcije bila je kreieranje realne slike klasičnog ručno obrađenog drveta ukombinovane sa modernim tehnologijama u izradi poda kako bi bio lak za instalaciju, izdržljiv i dugotrajan. U osnovi Aspecta Contours kolekcije nalazi se ISOCORE™ tehnologija koja predstavlja konstrukciju od ekstrudiranog vinila zatvorenih ćelija koji omogućava izuzetna akustička svojstva i 100% vodootpornost. Zahvaljujući zaštitnom površinskom sloju Duraspect™ kolekcija Aspecta Contours je veoma izdržljiva, otporna na ogrebotine i izuzetno laka za održavanje.

Chambord LVT podovi
Aspecta Contours Chambord

Aspecta Contours Chambord

Chambord predstavlja klasičan, a moderan Ševron slog sa predimenzioniranim daskama koji će vašem enterijeru pružiti smeli dizajn sa impresivnim efektima velikih dimenzija dasaka na podu. Rezultat je zaista zapa- njujuć, naročito kada su daske u svetlijim, trendi tonovima. Idealano će izgledati u velikim otvorenim prostorima poput holova hotela, kongresnih sala, open office-a, itd.

Aspecta Contours Chantilly
Aspecta Contours Chantilly

Aspecta Contours Chantilly

Aspecta Chantilly kolekcija predstavlja odvažnu, predimenzionalnu interpretaciju popularnog načina slaganja parketa – tzv. riblje kosti koju proizvođač naziva kitova kost. Kod ovakvog slaganja, daske se slažu pod uglom od 90° jedna u odnosu na drugu, a mogu se postaviti u pravcu širine ili dužine prostorije i dijagonalno. Ono što još ističe ovu kolekciju jeste inovativni DROPLOCK 400™ sistem zaključavanja koji omogućava zaključavanje dasaka pod uglom od 90º što praktično znači da niste ograničeni proizvođačkom opcijom već možete slagati pod po sopstvenom nahođenju.

Aspecta Contours Tarsacon
Aspecta Contours Tarsacon

Aspecta Contours Tarsacon

Aspecta Contours Tarascon kolekcija donosi novu dimenziju u vaš dom. Duga i široka daska sa unapred sastavljenim dizajnom poda, predstavlja nov način da se izgradi bezvremenski motiv – način da se izradi alternativa klasičnim i tradicionalnim podovima. „Basketweave“ izgled Tarascon kolekcije ima snažan skandinavski uticaj, ali ipak malo opušteniji i ležerniji. Ima teksturu poput korpe napravljene od vlakana ispletenih pod uglovima od 90 stepeni. Aspecta Contours Tarascon kolekcija u potpunosti odgovara „hygge“ konceptu koji su Danci brendirali kao svoj i podrazumeva stvari koje život čine lakšim, udobnijim i smislenijim.

Aspecta Contours Versailles
Aspecta Contours Versailles

Aspecta Contours Versailles

Dekor ploče u Aspecta Versailles kolekciji urađen je kao imitacija polaganja po Ševron šemi, koje nakon što se slože odaju utisak Ševron šeme manjeg obima. Krajnji rezultat u prostoriji je dizajn visokog stila, koji se može koristiti u širokom rasponu komercijalnih i rezidencijalnih postavki. Aspecta Versailles ima veliki uticaj na enterijer gde god da ga postavite – bilo da je to maloprodajni objekat, restoran, hotel, ili pak vaša dnevna soba.

Da bi se stvorio Versajski efekat, Aspecta sastavlja manje komade od LVT-a u Ševron – svaki sa oborenom stranicom tako da dobijamo finalni izgled klasičnog Ševrona malih dimenzija.

Versailles dizajn Ševrona je novi zlatni standard u podnim oblogama.

Modularni podovi logo

MODULARNI PODOVI d.o.o.
Nikole Dobrovića 12/15, 11077 Beograd – Novi Beograd
M +381 65 8557 920
office@modularnipodovi.com
www.modularnipodovi.com

Prethodni tekstACO protivpovratne klapne – ACO Junior i ACO Quatrix-K
Sledeći tekstKoje su prednosti WPC dekinga?