Reč urednika: Dobri, odlični, a možemo još bolje

Poštovani,

Poslednje izdanje u ovoj godini spremamo pred Sajam nameštaja, a raduje činjenica da je pred nama jedna od boljih manifestacija u poslednjih 10 godina. Po svemu sudeći srpska industrija nameštaja se polako oporavlja. U poslednjih pet godina prosečan godišnji rast izvoza ove industrijske grane iznosio je 13,3%, dok je udeo u BDP-u Srbije 2%, a udeo u izvozu čak 6,3%.

Mi završavamo ovu godinu vrlo uspešno, čak bolje nego prethodnu, a verujemo da će nam sledeća biti još uspešnija. Ustvari, mi to znamo. Maksimalno smo fokusirani na svaku stranicu u časopisu, na svaki tekst, na svaki novi članak na portalu, na svaku objavu na društvenim mrežama i, naravno, na svakog klijenta. Iza nas je 9 godina rada i trenutno više od 40 zadovoljnih klijenata koji su naš časopis i portal prepoznali kao idealnu medijsku platformu za pozicioniranje na tržištu. Rezultat kojim se ni jedan stručni građevinski časopis ne može pohvaliti. Ili, skoro ni jedan. Nikada se nismo deklarisali kao najbolji, kao najtiražniji, kao najstručniji, a možda i jesmo upravo to. Znali smo da napred možemo samo radom na sebi i osluškivanjem tržišta i potreba naših klijenata. Veliki broj mojih kolega ne shvata činjenicu da je klijent svetinja i da mu trebamo biti na raspolaganju svaki dan, a ne samo kada dogovaramo posao i šaljemo fakturu za izvršene usluge. Mi volimo reći da ima nešto i pre i posle fakture.

Sa nestrpljenjem isčekujemo početak sledeće godine. Sa velikim nestrpljenjem. Sećate se, najavili smo još u prošlom broju redizajn časopisa u 2018. godini i povećanje obima. Sledeće godine punimo 10 godina i želeli smo na taj način da se odužimo našim klijentima za poverenje koje nam ukazuju iz godine u godinu. Obećali smo da ćemo napraviti građevinski časopis koji će biti u TOP 3 na prostorima Ex Yu. Verujte da će tako biti. A kada nije bilo?

Pre neki dan nam je u poseti bila koleginica iz jednog poznatog časopisa. Čak poznatijeg od našeg. Kaže da im je godina nikada lošija, a nama je svaka sve bolja i bolja. Zašto je to tako? Konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda jeste jedan od preduslova za dobro pozicioniranje na tržištu, u svakoj branši. Mi to znamo i zato spremamo već četvrti redizajn. Nikada nismo smatrali, kao neki, da je svako novo ulaganje u časopis bacanje novca, već da je to investiranje u budućnost i da to dugujemo našim klijentima. Na kraju krajeva mi ne znamo drugačije. Zato smo tu gde jesmo.

Časopis PODOVI broj 37, novembar 2017
Časopis PODOVI broj 37, novembar 2017

Novo izdanje časopisa možete pročitati klikom na sliku ili na link

Vidimo se na Sajmu nameštaja u Beogradu…
Čitamo se i dalje…

S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

potpis Predrag Radjen, urednik izdanja