Stakleno kupatilo u šumi? Nonsens? Razmislite još jednom

Stakleno kupatilo u šumi? Besmislica? Razmislite još jednom jer zidovi od ogledala jednog kupatila u šumi u Australiji nude apsolutnu privatnost.

Ako tražite nova iskustva u prirodi i smatrate sebe egzibicionistom kupatilo usred šume bi moglo biti ono što tražite. Naime, u dolini Kangaroo, u Australiji instaliran je jedan od najspecijalnijih projekata Madeleine Blanchfield Architects.

U pitanju je mala kabina dizajnirana posebno za smeštaj kupatila, uz jednosmerne zidove od ogledala, zakačena iznad zemlje, tako da ne utiče na vegetaciju, i okružena biljkama koje čine da konstrukcija tokom dana potpuno nestane, odražavajući se na njenim zidovima.

Cilj ovog projekta bio je da se stvori kupatilo sa minimalnim uticajem na životnu sredinu i pruži korisniku osećaj „boravka napolju“, bez brige o privatnosti. Naravno, taj osećaj da ste „izloženi“ poigrava se sa idejom da ste izvan granica i kontrole grada jer ogledalo na zidovima garantuje privatnost dok se iznutra može videti sve što se događa napolju, ali ne i obrnuto, omogućavajući vam uživanje u okolnom pejzažu.

Izvor: elledecor.com

Prethodni tekstKompanija ACO doprinela autentičnosti Simine ulice
Sledeći tekstREČ UREDNIKA: Struka na prvom mestu