Slovenija gleda sa optimizmom na Srbiju

Ambasador Slovenije, gdin Franc But,na pres konferenciji Floor Experts-a , sa predstavnikom PKS Vladimirom Burdom i Aljošom Arsenovićem Na štandu slovenačke firme za proizvodnju podnih obloga i parketa ,,Floor experts“ odžana je pres konferencija kojoj je prisustvovao Ambasador Slovenije Njegova ekselencija Franc But, Vladimir Burda sekretar udruženja Privredne komore Srbije za šumarstvo i industriju za preradu drveta, celuloze i papira, arhitekta Relja Radosavljević u svojstvu domaćina bio je  direktor Alpod-a u Beogradu gdin. Aljoša Arsenović.

Ambasador Slovenije
Ambasador Slovenije

Ambasador Slovenije u Beogradu Franc But rekao je da u u Srbiji posluje 1.400 slovenačkih preduzeća, u kojima je zaposleno 30.000 radnika. Slovenija je u Srbiju do sada investirala dve milijarde evra i u proteklih nekoliko godina nalazi se među prvih pet investitora, dodao je da će robna razmena dve zemlje u 2011. godini biti povećana za 20 odsto. “U kriznoj 2011. godini biće ralizovano oko pet-šest manjih investicija iz Slovenije, a postoje pozitivni planovi i za narednu godinu”. On je pohvalio dolazak srpske kompanije ,,Nektar“ u Sloveniju, koja je kupila ,,Fruktal“, napominjući da se na dolazak te kompanije u Sloveniji pozidvno gleda, što predstavlja signal da Srbija ima interes da investira u tu zemlju.

Press konferencija Floor Experts
Press konferencija Floor Experts

Ispred Privredne komore Srbije  gospodin Vladimir Burda je govorio o ulozi i značaju Privredne komore u saradnji privrednih subjekata Srbije i Slovenije u uslovima ekonomske krize. O značaju podnih i zidnih obloga u eksterijeru i enterijeru objekata bilo da su privatne kuće ili poslovni objekti u pitanju govorio je arhitekta Relja Radosavljević, koji je istakao da Alpod u svojoj ponudi poseduje gotovo sve vrste obloga koje mogu da zadovolje i naj zahtevnijeg kupca. Domaćin konferencije menadžer Alpoda u Beogradu gospodin Aljoša Arsenović istakao je da preduzeće u Beogradu zapošljava domaće radnike, prisutne je upoznao sa najnovijom ponudom podnih obloga izuzetno velikih dimenzija kao i alatkom za kreiranje My floor designer.

Konferenciji su prisustvovale i ličnosti iz javnog života. Nakon konferencije kojoj je prisustvovao veliki broj novinara dnevnih novina i specijalizovanih magazina razgovor je nastavljen uz koktel na štandu FLOOR EXPERTS.

Prethodni tekstFloor Experts – parketi iz celog sveta
Sledeći tekstNovi Mercedes-Benz Vito Shuttle