Lafarge Mlazni beton – Inovativno rešenje za izgradnju tunela Čortanovci

Lafarge Mlazni beton, posebno prilagođen za radove u tunelima, primenjuje se na deonici pruge Stara Pazova – Novi Sad u izgradnji tunela Čortanovci. Odabirom Lafarge betona iz Ultra Serije specijalnih betona, osigurano je brzo izvođenje svih potpornih radova, uz značajnu redukciju tehničkih ograničenja i unapređenu bezbednost na samom gradilištu. Visok nivo čvrstoća, laka ugradnja, dobra duktilnost i ujedno odlično prijanjanje betona na različite podloge, čine Mlazni beton prvim izborom za izvođenje svih podzemnih građevinskih radova.

lafarge
Foto: Lafarge / Lafarge betonska baza, Beška

Tokom izgradnje deonice Stara Pazova – Novi Sad, u okviru projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, ugrađeno je preko 200.000m3 betona sa Lafarge betonske baze stacionirane u Beški. Ova proizvodna lokacija operativna je 24h sedam dana u nedelji u svim vremenskim uslovima, kako bi se ispoštovala zahtevna dinamika ovog značajnog infrastrukturnog projekta, a isti tempo se očekuje do okončanja radova.

Obnova pruge Beograd- Budimpešta drastično će izmeniti sliku železničke infrastrukture na našim prostorima jer će očekivana brzina kretanja vozova nakon rekonstrukcije iznositi i do 200 km/h, što će domaću železničku infrastrukturu svrstati u red najmodernijih.

Lafarge logo

Za više informacija kontaktirati
M. +381 63 445 625
lafarge.srbija@lafargeholcim.com
www.lafarge-gradnja.rs
www.lafarge.rs

Prethodni tekstOdržavanje terazzo podnih obloga
Sledeći tekstPodna i zidna keramika u širokom dijapazonu boja i dezena