Simpatični tepisi za različite godine

Tepih može biti dodatni element za ulepšavanje svakog kutka u domu. On ne samo da stvara eklektičan izgled prostora, već i daje novu dimenziju vašem mestu.

Tepisi mogu biti ručno istkani ili mašinski napravljeni u potpunosti. Sigurno čete biti opčinjeni ogromnim izborom tepiha dostupnim na tržištu. Međutim, tepisi namenjeni svim starosnim dobima skreću pažnju i upadaju u oči.

Možete glorifikovati ljupkost prostora uvođenjem tepiha koji odgovara uzrastu osobe čija je prostorija. Odabirom adekvatnog tepiha u prostorijama, osim što ćete zadovoljiti ukućane uvešćete i diskretnu šarmatnost atmosfere, i doprineti povećanju slatkoće, odnosno, doze simpatičnog.

Tepih obično obezbeđuje zonu komfora. Tufne, automobili, kamioni i vozovi, mace ili Barbie su veoma “in” i hit u svetu.

Tepisi namenjeni tinejdžerima

Ako ste u potrazi za nekim zanosnim tepisima za vaše tinejdžere, onda sigurno treba odabrati onaj koji je trenutno najpopularniji, pastelnih tonova za devojčice i hladnijih tonova za dečake. Poenta je da se izabere prava boja tepiha u sobi, koja unosi energiju i pozitivnost. Opet, treba gledati i na dugoročnom nivou – birati takve tepihe koji se mogu kasnije iskoristiti, jer tinejdž populaciju sve drži u kratkom dahu. Tepisi koji mame osmeh su definitivno pravi izbor.

Kvalitetni materijali, zanimljive forme a nadasve, funkcionalna rešenja čine osnovu dizajna sobe namenjene mladima. Treba koristiti igru zatvorenih i otvorenih formi, koja može delovati interesantno i izuzetno prijati oku, a to se može postići primenom jarkih boja u pojedinim delovima na tepihu.

“Studentski tepisi”

Studentski tepisi su tepisi koji se najčešće mogu naći u studentskim domovima, otuda su i dobili ime. Podovi u domovima su često ispunjeni mrljama koje ne mogu da se skinu, ogrebotinama i dubokim brazdama, te je neizbežno prikrivanje nekim pristojnim i efektnim tepihom. Same sobe su veoma male, te se koriste tepisi manjih formata i različitih geometrijskih oblika. Takođe, boja tepiha igra važnu ulogu u kreiranju estetike prostora.

Treba obratiti pažnju prilikom odabira tepiha. On treba da čini i prikazuje dušu sobe, da bude nosilac emocije, bude funkcionalan i udoban prijatelj vaših nogu. Prava je sreća što se ova industrija u potpunosti razvila i razvija, te nije problem naći pravo rešenje u kojem ćete svakodnevno uživati.