Trend recikliranih podova

Kompozicija ovih modernih podova nastala je usled jakog uticaja Bauhaus stila, sa ugrađenim geometrijskim oblicima koji se mogu postaviti na skoro svaku vrstu poda: parket, daske i dr.

Parador je uvek u potrazi za kreativnim idejama koje će impresionirati ljude probirljivog i istančanog stila. Kompanija Parador je vodeći međunarodni dizajner za podove i zidove, unutra i van kuće. Sa svojim inovativnim proizvodima, kompanija zasigurno postavlja merila u kontinuitetu, u pogledu kreativnosti i kvaliteta.

U prošlosti Parador je već radio sa najznačajnijim ličnostima iz svetske dizajnerske scene, kao što su Zaha Hadid, Karim Rashid, Matteo Thun i Jean Nouvel. Saradnja sa ovim dizajnerima omogućila je kompaniji nagradu za internacionalni dizajn  i inovacije – AIT nagradu  (Interior Innovation Award) i nagradu za dizajn.

Wingding pod

Vrlo dekorativni pod od laminata, Wingding pod, se može kombinovati sa materijalima poput: plastike, metala, drveta ili otpadnog materijala različitih oblika i dezena.

Pod poput kaleidoskopa

Ovaj univerzalni  pod izgleda odlično u svakom enterijeru zahvaljujući mogućnosti da oponaša okolinu, odnosno, ambijent u  koji j ugrađen. Vrlo je lagan za upotrebu i proizvodnju i jeftin je. Napravljen je od stiropora, 100% recikliranog materijala. Kao završni sloj premazuje se transparentni poliestiren. Ovakvi podovi pružaju osećaj dubine, odnosno, dimenzije, sastoje se iz elemenata i održavaju interakciju sa okolinom.

Modularni, fragmentni sistem podova

Ovaj sistem se jednako primenjuje na podu kao i na zidovima. Dizajn ideja je zasnovana na principu kolaža, bilo da se kombinuju materijali, ili je sam aranžman odrađen u tom stilu. Pod kombinacijom materijala se podrazumeva miks starih, tradicionalnih materijala poput drveta da novim, delimično štampanim materijalima.

Eto, nekoliko praktičnih saveta kako ponovno upotrebiti korišćeni materijal, sam, ili u kombinaciji sa drugima, i napraviti nešto posebno u Vašem domu. Ujedno, na ovaj način se možete otarastiti dosta materijala koji nam više nisu potrebni. Nema potrebe za eksploatacijom prirodnih resursa, što je veliki plus u ovom projektu.