Arhitektura Trend recikliranih podova

Trend recikliranih podova

Moderna kompozicija poda

Kompozicija ovih modernih podova nastala je usled jakog uticaja Bauhaus stila, sa ugrađenim geometrijskim oblicima koji se mogu postaviti na skoro svaku vrstu poda: parket, daske i dr.

Parador je uvek u potrazi za kreativnim idejama koje će impresionirati ljude probirljivog i istančanog stila. Kompanija Parador je vodeći međunarodni dizajner za podove i zidove, unutra i van kuće. Sa svojim inovativnim proizvodima, kompanija zasigurno postavlja merila u kontinuitetu, u pogledu kreativnosti i kvaliteta.

Parador je uvek u potrazi za kreativnim idejama
Slika 2 – Parador je uvek u potrazi za kreativnim idejama

U prošlosti Parador je već radio sa najznačajnijim ličnostima iz svetske dizajnerske scene, kao što su Zaha Hadid, Karim Rashid, Matteo Thun i Jean Nouvel. Saradnja sa ovim dizajnerima omogućila je kompaniji nagradu za internacionalni dizajn  i inovacije – AIT nagradu  (Interior Innovation Award) i nagradu za dizajn.

Wingding pod

Vrlo dekorativni pod od laminata, Wingding pod, se može kombinovati sa materijalima poput: plastike, metala, drveta ili otpadnog materijala različitih oblika i dezena.

Wingding pod
Slika 3 – Wingding pod

Pod poput kaleidoskopa

Ovaj univerzalni  pod izgleda odlično u svakom enterijeru zahvaljujući mogućnosti da oponaša okolinu, odnosno, ambijent u  koji j ugrađen. Vrlo je lagan za upotrebu i proizvodnju i jeftin je. Napravljen je od stiropora, 100% recikliranog materijala. Kao završni sloj premazuje se transparentni poliestiren. Ovakvi podovi pružaju osećaj dubine, odnosno, dimenzije, sastoje se iz elemenata i održavaju interakciju sa okolinom.

Kaleidoskop pod
Slika 4 – Kaleidoskop pod

Modularni, fragmentni sistem podova

Ovaj sistem se jednako primenjuje na podu kao i na zidovima. Dizajn ideja je zasnovana na principu kolaža, bilo da se kombinuju materijali, ili je sam aranžman odrađen u tom stilu. Pod kombinacijom materijala se podrazumeva miks starih, tradicionalnih materijala poput drveta da novim, delimično štampanim materijalima.

Eto, nekoliko praktičnih saveta kako ponovno upotrebiti korišćeni materijal, sam, ili u kombinaciji sa drugima, i napraviti nešto posebno u Vašem domu. Ujedno, na ovaj način se možete otarastiti dosta materijala koji nam više nisu potrebni. Nema potrebe za eksploatacijom prirodnih resursa, što je veliki plus u ovom projektu.

Prethodni tekstJBA d.o.o. – SEZONSKI popust do 50%
Sledeći tekstENMON saloni keramike – PRAVO MESTO ZA VAS