Kompanija „Tarkett“ prva među društveno-odgovornima

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje dodeljena je kompaniji Tarkett d.o.o. Bačka Palanka dodeljena je Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, u, sada već tradicionalnom izboru koji organizuje Privredna komora Srbije i uz podršku Ministarstva privrede, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva rada i socijalne politike, medija i predstavnika nevladinih organizacija.

Tarkett d.o.o. zauzeo je prvo mesto u kategoriji velikih preduzeća, a priznanje je uručeno generalnom direktoru Tarkett-a d.o.o. Miroslavu Okuki, na svečanosti kojoj su prisustvovali i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede, predstavnici svih nagrađenih kompanija kao i predtavnika medija.

Ova laskava titula za društveno odgovorno poslovanje dodeljuje se kompanijama na osnovu detaljne procene različitih poslovnih aspekata, kao što su korporativno upravljanje, odnos prema kupcima i zaposlenima, zaštita životne sredine i saradnja sa lokalnom zajednicom.

Osim ostvarenih rezultata u ovim oblastima, žiri je posebno istakao doprinos kompanije nacionalnoj kulturi Srbije kroz vrednu donaciju Tarkett-ove umetničke kolekcije, kao i značaj volonterskog angažovanja zaposlenih, u okviru Tarkett Cares akcija, a sve sa ciljem unapređenja lokalnog okruženja.

„O tome koliko je održivi razvoj za našu kompaniju važan, govore naša strategija u kojoj je liderstvo u dizajnu, inovacijama i održivom razvoju jedan od ključnih stubova, kao i rezultati koje ostvarujemo. Kontinuiranim ulaganjima u različite ekološke programe izgradili smo sistem u kome, pored ostalog, više od 50% energije iskorišćene u Tarkett-ovim fabrikama u Bačkoj Palanci potiče iz obnovljivih izvora, dok 100 % implementiran zatvoren ciklus korišćenja vode predstvlja naš doprinos smanjenju upotrebe sveže i pitke vode. Vrednosti emisija u vodu i vazduh višestruko su bolje od zakonskih normi, a sav industrijski otpad ulazi u nov ciklus za ponovno korišćenje. Istovremeno, u okviru Tarkett Cares projekta, kroz volonterski rad zaposlenih kreirali smo nove vrednosti za zajednicu u kojoj poslujemo. Ovo važno priznanje rezultat je kontinuirane posvećenosti Tarkett timova i za sve nas predstavlja važan podsticaj da dalje unapređujemo naše aktivnosti“ – rekao je Miroslav Okuka, generalni direktor Tarkett d.o.o. Bačka Palanka, prilikom dodele nagrade.

„Tarkett“ poklonio 83 remek dela

U okviru programa podrške lokalnoj zajednici, kompanija Tarkett je Galeriji Matice srpske u Novom Sadu poklonila vrednu kolekciju od 83 remek dela srpske likovne umetnosti, među kojima su radovi Nadežde Petrović, Petra Lubarde, Zore Petrović, Petra Omčikusa, Lazara Vujaklije, Riste Stijovića i dr. I ne samo to. Naime, kroz volonterske akcije Tarkett timova i obezbeđenje materijalnih sredstava, Tarkett je doprineo unapređenju uslova za rad u obrazovnim ustanovama, razvoju ekološke svesti i zdravih vrednosti u lokalnoj zajednici. Kompanija je dugogodišnji partner Kajak kluba Tarkett, koji u ovom momentu okuplja više od 130 članova mlađih uzrasnih kategorija.

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje, dodeljuje se svake druge godine. Izbor je ove godine organizovan sedmi put, a u konkirenciji za nagradu takmičilo se 50 kompanija.

Izvor: bap

Prethodni tekstKako postaviti pločice velikog formata?
Sledeći tekst„Beskrajni bazen“ ukras Londonskog hotela