Rekonstrukcija sportskog poda „Hale Pionir”

Otvorena još davne 1973. godine „Hala Pionir” bila je i ostala simbol i mesto susreta večitih rivala, ali i domaćin najvećih evropskih timova koje je dočekala sigurno nezapamćena atmosfera. Neki ovu halu još nazivaju i hramom košarke, a nakon rekonstrukcije zasijala je u novom svetlu i opravdala očekivanja koja su pred nju stavljena kada je cela ova priča i počela.

Dvorana je te 2016. godine promenila ime, i sada nosi naziv velikog igrača, a kasnije i trenera, velikana Jugoslovenske i Srpske košarke Aleksandra Nikolića. Površina hale jeste 16.000 m2, a ako govorimo o sportskom borilištu sportski pod se prostire na neverovatnih 2.500 m2.

Rekonstrukciju sportskog poda, kao i svu sportsku opremu, radio je MUSCULUS iz Beograda sa iskustvom i tradicijom preko 30 godina. „Drago nam je da nam je posle toliko godina iskustva ukazana čast da izvedemo celokupno opremanje dvorane Pionir, iza nas stoje reference koje to i dokazuju: Beogradska Arena, Hala Čair – NIŠ, SC Šumice, Univerzitetski centar u Crnoj Gori, Dvorana u Višegradu i dr., a u kojima je postavljen isti sportski parket kao i u dvorani „Pionir““ – Mateja Matejić.

Dvorana „Alekandar Nikolić“ može se pohvaliti najmodernijim sportskim parketom danskog proizvođača JUNCKERS koji se nalazi i u hali Ciudad Deportiva gde svoje utakmice igra Real Madrid, na kome je igrano FIBA evropsko prvenstvo, FIBA svetsko prvenstvo, Olimpijske igre, kao i u mnoštvo hala koledž timova u Americi koje poseduju baš ovaj sportski pod. Parket od punog drveta debljine 22 mm koji je postavljen na elastičnu podkonstrukciju, ima sertifikate FIBA – International Basketball Federation, IHF – International Handball Federation, BWF – Bandminton World Federation, WSF – World Squash Federation, kao i EN standarde. „Kada sportski pod ispunjava sve navedene sertifikate i standarde on time garantuje kvalitet, dugotrajnost i sigurnost, kako za klubove tako i igrače koji na njemu provode najviše vremena“ – Mateja Matejić.

Pionir
U dvorani „Alekandar Nikolić“ postavljen je najmoderniji sportski parket danskog proizvođača JUNCKERS koji se nalazi i u hali Ciudad Deportiva gde svoje utakmice igra Real Madrid

Ono što je možda zanimljivo, a ne vidi se, ispod samog parketa, tačnije između podkonstrukcije, je provučena sva instalacija, kablovi i izolacija, što je znatno olakšalo posao i vizuelno skriva instalacione kablove ispod parketa“. Pored parketa, dvorana „Alekandar Nikolić“ dobila je i nove teleskopske tribine koje za potrebe utakmica mogu dodatno proširiti kapacitete hale, najsavremenije koševe po FIBA LVL1 standardu, preko 10.000 ugradnih stolica, preklopnih, kao i VIP stolica i najsavremenijeg sportskog semafora Bodet. „Osim postavljanja parketa, drago mi je što nas na tržištu prepoznaju i po kvalitetu usluga posta- vljanja sportske opreme kao sto su koševi, tribine, stolice i po školskoj opremi. Može se reći da je danas dvorana opremljena po najvišim evropskim, pa i svetskim standardima i glavni grad može da nastavi da se ponosi njome“ – Mateja Matejić.

MUSCULUS d.o.o.
Vojvode Stepe 346, Beograd, Srbija
T. +381 11 3098 234
F. +381 11 3980 316
office@musculus.rs
www.musculus.rs