Redakcija časopisa Podovi na MEDWOOD sajmu u Grčkoj

Redakcija časopisa Podovi je u maju imala tu priliku i čast da prisustvuje sajmu MEDWOOD u Atini, koji je održan od 8-11 maja 2014 godine. Na Sajmu smo bili na poziv i kao gosti organizatora sajma, gospodina Tsimnadisa Lefterisa. Već na aerodromu nas je dočekala poslovična grčka ljubaznost i gostoprimstvo gde su nas prevezli u hotel Holiday Inn koji je organizator MEDWOOD-a rezervisao za nas.

A na Sajmu su nas dočekali zanimljiv prostor i još zanimljiviji sadržaji. Sam sajam se odvijao u nedavno sagrađenim Metropolitan EXPO halama koje su u potpunosti odgovorile svojoj nameni.

MEDWOOD Sajam je u svom fokusu, kao što mu i samo ime kaže, imao – drvo. Na njemu smo sreli mnoge pripadnike drvne industrije a ceo koncept je izgrađen oko tri teme koje su trebale da bace svetlo na inovacije i najmodernija rešenja u industriji drveta. Te tri različite teme kojima je centar pažnje drvo bile su Medwood Materials + Design (Medwood materijali + dizajn), Medwood Eco Build (Medwood eko gradnja) i Medwood Hotel Solutions (Medwood rešenja za hotele).

Medwood Materials +Design je tema i deo sajma na kojoj smo se upoznali sa inovativnim, modernim materijalima koji se koriste u proizvodnji nameštaja, opremanju enterijera ali i eksterijera kao i sa vrhunskim brendovima ali i najnovijim trendovima u ovim oblastima.

Medwood Eco Build bio je posvećem ekološkim rešenjima i sistemima u građevinarstvu koji koriste drvo kao osnovni element konstrukcije.

Medwood Hotel Solutions je deo sajma koji je predstavio rešenja najinteresantnija za hotele i ugostiteljstvo. Naglasak je bio na dekorativnim materijalima i površinama koji se mogu primeniti u bilo kom prostoru. Takođe, u ovom delu sajma upoznali smo se sa inovacijama koje se mogu primenjivati u eksterijerima i enterijerima.

MEDWOOD Sajam je bio organizovan paralelno sa još tri događaja, sajmovima DOMICATEC, ELECTROTEC i COLOR AND DECORATION – TOOLS. Ovi sajmovi su kao teme imali renovacije i restauracije, električne uređaje, hardver kao i osvetljenje i premaze i boje, finiše koji se koriste u arhitekturi i građevinarstvu. Pošto se ove tri manifestacije bave veoma tesno povezanim delatnostima, ovo je čitav događaj učinilo još privlačnijim za profesionalce i posetioce koji su želeli da se informišu o novim trendovima u arhitekturi, građevinarstvu i unutrašnjem ali i pejzažnom uređenju.

Na sajmu je bilo prisutno mnoštvo kompanija iz Grčke ali i drugih zemalja što je sajam učinilo zanimljivom tačkom sastanka za profesionalce sa različitih strana sveta. Ali ono što je najvažnije, MEDWOOD je definitivno poslužio kao platforma na kojoj su posetioci mogli mnogo da nauče o dizajnu i novim tehnologijama u čijem fokusu je – drvo.