REČ UREDNIKA – Tim “zaražen” entuzijazmom

Redizajn časopisa uz osetno povećanje strana i mnoštvo novih rubrika

Poštovani,

Ispred vas je izdanje na koje smo, čini mi se, ponosni kao nikada do sada i rezultat je predanog rada cele redakcije časopisa “Podovi”. Redizajn koji je i najavljen za ovu godinu, je u potpunosti u skladu sa aktuelnim svetskim trendovima, a opet je originalan i kao takav potpuno drugačiji od drugih građevinskih izdanja u regionu.

Da krenemo redom.

Ja, kao urednik izdanja, dugo sam se opirao dizajnerskim trendovima kada se radi o pripremi časopisa. Smatrao sam da dizajn strana jednog stručnog časopisa treba da bude u nekim “dozvoljenim okvirima”, a onda sam shvatio da se sve u svetu menja i da redizajn nije promena fonta ili povećanje fotografija. Već promena iz korena. U smislu redizajna. Dalje, ovim redizajnom stručni tekstovi, po kojima smo specifični, su sada dobili još više prostora, a uveli smo i mnošto novih rubrika jer smo ispitivali tržište i potrebe kako stručne javnosti, tako i krajnjih korisnika. Tako od ovog broja možete u svakom izdanju čitati Reč stručnjaka, rubriku u kojoj na vaša postavljena pitanja odgovaraju stručnjaci iz određenih oblasti.

Na našoj internet stranici nalazi se Anketa, a rezultate iste prosleđujemo upravo stručnim licima koji komentarišu rezultate, pa je tako nastala još jedna rubrika. Obzirom da je većina čitaoca našeg časopisa muška populacija, odlučili smo da ih obradujemo top gedžetima i svetskim novitetima i nazvali smo ove strane Man’s world. U svakom broju imamo Intervju sa relevantnim sagovornikom koji odgovara na naša pitanja, a tu je i rubrika Događaji koja prati događaje i aktivnosti naših i top svetskih kompanija iz oblasti građevinarstva.

Još nešto. Primetićete da je ovo izdanje dosta obimnije. U redizajn izdanja smo uključili i povećanje stranica, pa će ovaj broj tako imati 128 strana (čak 20 više od prethodnog broja). I mi smo se priključili trendu društveno odgovornih kompanija koje brinu o životnoj sredini, pa je za povećanje strana “zaslužan” eko papir koji će od sada krasiti “Podove”.

U ovom broju možete čitati izveštaj sa najveće i najvažnije sajamske manifestacije u svetu podova i podnih obloga – DOMOTEX 2018. Ono što je za automobilsku industriju Frankfurt, za keramičke pločice Cersaie u Bolonji, to je Sajam u Hanoveru za podove. Neverovatan je osećaj obići preko 100.000 m² izložbenog prostora i gledati isključivo i jedino trendove u svetu podova. Za mene lično, to je bila fantastično iskustvo jer je ono “najbolje” jedino što može da me, posle toliko godina rada na ovoj tematici, zaista fascinira.

Klikom na LINK možete prelistati novo izdanje časopisa

No, da se vratim na redizajn ovog izdanja. Ključ uspeha je tim. Dobar tim. Zato tvrdim da su moje kolege zaslužne za izdanje koje je ispred vas više ili barem jednako koliko i ja. Ustvari, timska igra je pobedila. Mi smo sazreli za velika dela i znam jer sam stalno u dosluhu sa klijentima i saradnicima, da postavljamo standard u kategoriji građevinskih časopisa u regionu. Ovo ćete retko čuti od mene. Skromnost koja me generalno odlikuje, možda i nije vrlina – ne znam… ali znam da se svakog jutra budim sa idejom da budem još bolji u svom poslu, kako ja tako i moje kolege.

Konstantno podizanje kvaliteta samog izdanja ne bi bilo moguće bez podrške naših klijenata koji nam veruju već dugi niz godina i zajedno sa nama istrajavaju u borbi i zajedničkom cilju da edukujemo širu javnost. Samo tako možemo napred, zajedničkim snagama, ili opet kao tim, uraditi sve što je u našoj moći da od Srbije stvorimo još bolje mesto za život. Svako u svom segment.

Vidimo se na Sajmu građevinarstva u Beogradu. Na našem izložbenom prostoru. Po 10-ti put.

Čitamo se i dalje…

S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

potpis Predrag Radjen, urednik izdanja