Reč urednika: PODOVI 40-ti put ispred Vas

Poštovani,
Iza nas je Sajamski broj časopisa “Podovi” na koji smo veoma ponosni. Predanim radom cele redakcije predstavili smo jedno od boljih izdanja, a komplimenti koje smo dobili od posetilaca Sajma građevinarstva i naših klijenata je pravi pokazatelj da smo na dobrom putu i da smo izrasli u jedno od najboljih stručnih glasila u celom Ex Yu regionu. Baza naših čitaoca je proširena još više na zadovoljstvo kako naših klijenata, tako i nas iz redakcije.

Ispred vas je 40-to, jubilarno, izdanje “Podova”. Neverovatno zvuči činjenica, čak i za mene, osnivača i urednika, da je ovaj časopis štampan do sada na preko 4000 stranica i da smo do sada sarađivali sa preko 120 malih, srednjih i velikih preduzeća. Upravo su klijenti naše najveće bogatstvo. Uz dobar deo njih smo zajedno rasli i širili svoj portfolio, a velika većina njih su danas ozbiljni “igrači” na tržištu podova u Srbiji.

Kada bih morao naš odnos sa većinom klijenata sa kojim danas sarađujemo sažeti u jednu reč onda bi to svakako bilo POVERENJE. Ključna reč koja nas je održala u nekim teškim trenucima na početku svetske ekonomske krize, kada je i sam časopis bio u povoju. Da apsurd bude veći, mi smo iz takve situacije izašli čak i jači. Nekako teška vremena u nekim delatnostima “posluže” kao filter, pa samo oni koji su maksimalno fokusirani na svaki potez i sa jasnim ciljem u poslu opstanu.

Časopis PODOVI broj 40, avgust 2018
Časopis PODOVI broj 40, avgust 2018

Mi ni jednog trenutka nismo imali dilemu kojim putem ići. Od samog starta smo imali jasan cilj, a to je pružiti našim čitaocima aktuelnosti iz ove branše, konstantno objavljivati stručne tekstove uz odabir kvalitetnih autora, a kvalitet štampe i dizajna podizati iz godine u godinu. U samom startu neke kolege su nam sugerisale da smo odabirom samo jedne delatnosti u nazivu časopisa izabrali teži put i da nas čeka lavovski posao kako bi opstali na tržištu Srbije gde većini kompanija upravo marketing i nije nešto čemu posvećuju veliku pažnju. Negde smo to znali i sami, ali naš odnos sa klijentima, osluškivanje tržišta i konstantno podizanje kvaliteta su nas pozicionirali, na danas jednu od vodećih pozicija u celom Regionu kada su građevinski časopisi u pitanju.

NOVO izdanje časopisa PODOVI možete prelistati i online na ovom LINKU

U sledećem broju, kada ćemo i proslaviti 10 godina postojanja, očekuje vas niz iznenađenja. Pored osvrta na naš desetogodišnji rad i naši klijenti će govoriti za novi broj o razlozima zašto biraju baš “Podove” za promociju svojih proizvoda. Naime, svi naši klijenti koji su nam ukazali poverenje za ovaj decenijski period uzeće udeo u uredništvu i na svoj način učestvovati u ovom, za nas značajnom, jubileju. I neki bi nas pitali, dobronamerno nam nudeći izazov “Šta dalje planirate, a da još nismo videli?”… A šta mi kažemo?.. Pa isto kao i uvek… Čitamo se i dalje…

S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

potpis Predrag Radjen, urednik izdanja