Predivan svet keramičkih pločica vašeg kupatila

Uređenje kupatila zahteva i pažljiv odabir keramičkih pločica. Keramičke pločice u kupatilu imaju mnogo funkcija. Mogu vizuelno odvojiti dva prostora, pružiti potpuno novi stil kupatilu, novu boju… Neke od zanimljivih ideja kako da uklopite keramičke pločice u dizajn vašeg kupatila možete naći ovde.

Igre bojama, načinima slaganja keramičkih pločica i oblicima, učiniće svako kupatilo zanimljivim. Korišćenjem svetlo plavih keramičkih pločica različitih oblika i veličina, kupatilu pružaju i otvaraju mogućnost za novim idejama redizajna.

Uređenje kupatila – Keramičke pločice različitih boja

Ne postoji pravilo da se moraju koristiti isključivo pločice u jednoj boji različitih nijansi. Mogu se koristiti komplementarne ili kontrastne boje, prilikom uređenja vašeg kupatila i izbora pločica. Korišćenjem keramičkih pločica u plavoj, boji breskve, beloj ili sivoj, dobija se prekrasna slika u vašem domu, koja ne ostavlja nikog ravnodušnim.

Zelene keramičke pločice različitih nijansi postavljene samo na zid, dok je pod neutralan. Umesto  klasičnog, i pomalo dosadnog slaganja, pločice su ređane na različite načine ako bi se dobili geometrijski oblici. Bordura daje kontrast zelenim keramičkim pločicama.

Dizajneri se prilikom kreiranja kupatila, trude da kupatilo kao prostorija odaje utisak spokoja i svežine kao u spa centrima, a sve to zahvaljujući upotrijebljenim zelenim keramičkim pločicama.

Ljubičaste keramičke pločice visokog sjaja dodatno reflektuju svetlost pa su idealne za manja kupatilla. Za ljubitelje pastelnih boja, svetlo smeđe pločice su upotrijebljene na način da se kupatilo deli na funkcionalne celine.

Keramičke pločice visokog sjaja

Boja pločica kupatilo deli na funkcionalne celine. Pločice su visokog sjaja ali zagasitijih boja. Na zidovima su korišćene keramičke pločice u boji zlata, za tuš keramičke pločice zelene boje, a za pod – smeđe pločice.

Keramičke pločice sa teksturom

Većina keramičkih pločica imaju teksturu. One ne moraju uvek biti glatke i sjajne. Dodavanjem teksture stilski, dodatno pravite zanimljivije kupatilo.

Vintage keramičke pločice

Samo jedan red bordure čini kupatilo elegantnijim. Upotrebom zelenih pločica u dve nijanse i dve različite veličine, a potom deljenje bordurom sa zakrivljenim motivom, dobijate luksuzno kupatilo. Postoji mnogo načina kako da postavite keramičke pločice u kupatilu. Uvek imajte na umu da je ideja važnija od samog sredstva.