Geberit vodokotlići – 100 godina kvaliteta i higijene

Ove godine se obeležava 100. godina od kako je Albert Emil Gebert patentirao prvi vodokotlić. Model „Phoenix“ je davne 1912. godine bio prava inovacija na području sanitarnih proizvoda. Niko tada nije mogao da predvidi da će ta drvena kutija doživeti toliki uspeh i da će pomeriti granice održavanja higijene i uopšte sanitarne sigurnosti i kvaliteta.

Sanitarna higijena je vekovima bila glavna tema svih inovatora koji su pokušavali da pronađu pravo rešenje za kvalitetan odvod i savršenu higijensku sigurnost. Švajcarski proizvođač Geberit je prihvatio izazov i sada već godinama sakuplja iskustva i razvija najmodernije vodokotliće. Prvi model vodokotlića je bio izum koji je za sva vremena promenio koncepciju korišćenja sanitarnog prostora, od tog trenutka modernizacija je postajala sve veća, inovacija je bilo sve više, dok je kvalitet bio u konstantnom porastu.

Danas vodokotlić pored besprekornog funkcionisanja mora da zadovolji i estetske zahteve korisnika. Već skoro pola veka vodokotlić nije samo kutija koja se stavlja na zid, nego se može i skloniti od pogleda ugrađivanjem u zid. U poslednje vreme, vodokotlić je dostupan i kao pravi dizajnerski komad.

Kupatila danas

U poslednje vreme kupatila postaju pravi mali izložbeni prostori, puni detalja, boja i dizajnerskih ukrasa. Vodokotlići se praktično više i ne vide, tipke za aktiviranje vode su obojene i zapravo se svi proizvodi precizno uklapaju u celokupni dizajn kupatila. Usklađenost i dizajn su podjednako važni koliko i kvalitet proizvoda.

 

Nakon 100 godina, koliko je prošlo od prvog patentiranog vodokotlića niko ne može da zamisli WC bez istog. Princip rada ovog jedinstvenog i inovativnog proizvoda je uvek isti, samo su se promenili glavni materijali, dizajn i tehnička savršenost, koja je plod modernizacije i jačanja tehnologije. Niko nije mogao da zna da će tako jednostavan proizvod ostaviti toliko dubok trag i da će postati neizbežan u svakodnevnom životu. On nam omogućava da svaki dan održavamo higijenu, a da zapravo ni ne primećujemo koliko je to nekada, pre 100 godina bilo teško.

www.geberit.rs