Radijatori kao umetničko delo u kupatilu

Kada dizajnirate kupatilo, izbor radijatora koji ćete u njega integrisati je veoma važan, kao obeležje stila i praktičnosti.

Tubes Radiatori katalog predstavlja nam grejače za peškire, koji će vaše kupatilo stilizovati, kao i radijatore, kojima možete grejati i opremiti bilo koji prostor. Oni su u isto vreme opremljeni specifičnim aksesoarima – policama, držačima za peškire, kukama, držačima za sunđere i druge potrepštine, i velikim ručkama, što ih čini idealnim za praktično svaku intimnu oazu, u bilo kom domu.

Montecarlo – dizajn Pitera Džejmisona

Montecarlo ima više lica: ovo je grejač za peškire i radijator, dok je u isto vreme i moderni, otvoreni prostor za odlaganje stvari. Dostupan u horizontalnim, vertikalnim i kockastim verzijama, može biti opremljen aksesoarima, kao što su praktične police za kupatilski pribor.

Montecarlo je komad koji je dizajniran da radi samostalno
Montecarlo Design

“Magični ritual toplih peškira, koji su upravo skinuti sa radijatora, ulepšaće vam svako zimsko jutro. Montecarlo radijatori održavaju svoju korisnost tokom leta i zime, kako sadrže i police, na koje možete smestiti peškire, sapune, šampone, četke, ogledala i druge neophodnosti”, rekao je dizajner.

Montecarlo je komad koji je dizajniran da radi samostalno – na struju, ili kao deo grejne instalacije. Dostupan je u hromiranoj ili obojenoj verziji.

Rift – dizajn Ludovica + Roberto Palomba i Matea Fiorinija

Rift je modularni radijator baziran na komponentama, dizajniran da zadovolji sve potrebe personalizacije, bilo kog dizajnera. Sastoji se od dva modela, napravljena od aluminijuma, koji mogu biti konfigurisani horizontalno, vertikalno, u jednoj liniji ili nasumice, simetrično ili asimetrično. Versatilnost ovog koncepta dodatno je naglašena linijom aksesoara, uključujući police, što ovaj radijator čini idealnim za dnevne sobe ili spavaće sobe, dok je u kombinaciji sa grejačima za peškire, idealna opcija za kupatilo.

Rift dizajn dostupan je u električnim, hidrauličnim i mešovitim verzijama
Rift Design

Rift dizajn dostupan je u električnim, hidrauličnim i mešovitim verzijama. Najbolja nova opcija koju nam Rift nudi, odnosno koja ga čini idealnim radijatorom ukoliko razmatrate renovaciju, je sjajna, patentirana tehnološka inovacija, koja je povezana sa njegovom instalacijom – sada je instalacija ovog modela mnogo lakša, u odnosu na onu koja prati tradicionalne radijatore.

Scaletta, dizajn Elise Đovanoni

Dizajn Scalette je veoma udaljen od tradicionalnih oblika radijatora, i nudi nam maksimalnu slobodu pozicioniranja, u bilo kojoj prostoriji jednog doma – od kupatila, do kuhinje, dnevnog boravka i spavaće sobe. Štaviše, kako ovom konceptu nije potrebna instalacija, možete ga pomerati iz jedne prostorije u drugu, ukoliko je neophodno.

Ovom konceptu nije potrebna instalacija, možete ga pomerati iz jedne prostorije u drugu
Scalette Design

Sa električnim napajanjem, Scaletta koncept je napravljen od aluminijuma, sa širokim asortimanom boja i dostupan je u dve verzije – zidni ili samostalni. Obe verzije mogu biti opremljene i posebnom oprugom, koja namotava njegov kabal. Obe verzije su opremljene kukama i držačima za sunđere. Samostalna verzija može biti opremljena i praktičnom policom.

Scaletta koncept je napravljen od aluminijuma
Scalette Design

Square dizajn Ludovica + Roberto Palomba

Square dizajn je okrakterisan laganom strukturom, koja je u potpunosti napravljena od aluminijuma, debljine samo 22 mm. Toplota na ovom radijatoru se širi jednako, preko čitave njegove površine. Dostupan je u dve verzije – pravougaonoj i kockastoj, uz mogućnost vertikalne ili horizontalne instalacije. Square Composition verzija, koja sadrži četiri različite mogućnosti konfiguracije, ima i kombinaciju tri različita tipa grejnih površina, koje se kontrolišu preko istog ventila. Kružna kuka i dugačka drška u odgovarajućem stilu, koja vrši funkciju grejača za peškire, čine Square idealnim za upotrebu u kupatilima.

Dostupan je u hidrauličnim i električnim verzijama
Square design

Dostupan je u hidrauličnim i električnim verzijama, u širokom spektru boja i veličina, kako bi mogućnost personalizacije i integracije u postojeći dizajn enterijera, bila više nego elegantna. Square dizajn je dobio Red Dot 2007 i Design Preis 2008 nagrade.

t.b.t., dizajn Ludovica + Roberto Palomba

t.b.t dizajn potekao je iz želje za izražavanjem specifičnog karaktera američkih industrijskih prostora. On deluje kao jednostavna cev, koja je obložena hromiranim mesingom. Dostupan je u zidnoj verziji, koja je pogodna za vertikalnu i horizontalnu instalaciju, kao i u samostalnoj verziji sa stabilnom bazom. Elementi ovog dizajna dostupni su sa završnim detaljima koji su tretirani poliranim hromom, crnim niklom ili poliranim limom, u više od 110 boja. Takođe, važno je napomenuti da je ovaj koncept dostupan u hidrauličnoj, električnoj ili mešovitoj verziji.

On deluje kao jednostavna cev, koja je obložena hromiranim mesingom
T.B.T. Design
t.b.t dizajn potekao je iz želje za izražavanjem specifičnog karaktera američkih industrijskih prostora
T.B.T. Design

Trame – dizajn Stefano Điovanoni

Trame dizajn je okarakterisan reinterpretacijom tradicionalnih elemenata od cevastog čelika, poput obojenih niti. On može biti postavljen horizontalno ili vertikalno. Aksesoari – kuka i velika ručka, koja vrši funkciju grejača peškira, mogu biti postavljeni na bilo kojoj visini, što Trame čini posebno interesantnim za postavljanje u kupatilu. Dostupan je u hidrauličnim, električnim ili mešovitim verzijama, sa preko 110 opcija po pitanju boje, i specijalnih završnih detalja u vidu bele i svetlucave crne boje. Trame je dobio nagradu kao Najbolji proizvod godine 2012 i Red Dot nagradu za dizajn 2014.godine.

Trame dizajn je okarakterisan reinterpretacijom tradicionalnih elemenata od cevastog čelika
Trame Design

Soho Bathroom dizajn Ludovica + Roberto Palomba

Soho radijator sadrži horizontalne ili vertikalne elemente, napravljene od aluminijuma. Vitalni atribut ovog modela je znatna ušteda vode – on troši oko 75 % manje u odnosu na tradicioanlne cevaste radijatore, dok je toplota koju generiše nepromenjena. Samim tim, Soho je proizvod koji je eko-održiv i napravljen od recikliranih materijala.

Soho Bathroom verzija dostupna je sa tri elementa
Soho Bathroom

Soho Bathroom verzija dostupna je sa tri elementa, i sadrži specijalne hromirane ručke, sa funkcijom sušenja peškira, koje mogu biti pozicionirane na bilo kojoj visini. Opcionalna kuka, koja može biti deo ovog dizajna, dostupna je na zahtev, a ima hromirano-mesingane završne detalje. Soho Bathroom verzija dostupna je i u boji – sve boje iz RAL spektra, kao i novi anodizovani završni detalji u srebrnim, titanijumskim i crnim nijansama, mogu krasiti vaše kupatilo.

Opcionalna kuka, koja može biti deo ovog dizajna, dostupna je na zahtev
Soho Bathroom

O kompaniji

Tubes kompanija je evolucija preduzetničke realnosti, koja ima preko dvadeset godina iskustva, u sektoru radijatora i grejača za peškire. Ova kompanija nalazi se u srcu severo-istočne Italije od svog osnivanja 1994.godine, i lako razume i ostvaruje sva očekivanja tržišta, koje se konstantno menja.

Tubes kompanija fokusirana je na inovacije, kako bi kreirala svoj sopstveni identitet, radeći na istraživanju i eksperimentima, u poljima tehnike i estetike, materijala, radnih metoda, formi i dimenzija.

Najpopularnije kolekcije ove kompanije su su Basics, Extras i Elements
Home Basic

Najpopularnije kolekcije ove kompanije su su Basics, Extras i Elements, pri čemu je Elements kolekcija nastala pod kreativnim vođstvom Ludovica+Roberto Palomba, i zaslužna je za novi identitet radijatora – oni više nisu obični sistem za centralno grejanje, već hi-tech elementi, sa estetskim i arhitektonskim strukturama.

Izvor: mojenterijer.rs

Prethodni tekstPodloga za finalni sloj poda – izrada i ugradnja cementne košuljice
Sledeći tekstSlaganje podova – Kako da budete kreativni i drugačiji?