Ukrasni kamen i moderni dekor

Ukrasni kamen je kroz istoriju krasio mnoge rezidencije, vile, a i domove mnogih. Kada kažemo kamen i uređenje enterijera odmah nam je asocijacija na mermer, granit i travertin.

Uređenje doma i dekorativni kamen

Ono što je zajedničko kod dekorativnog kamena jeste:

  • izdržljivost
  • kvalitet
  • estetika
  • otpornost
  • dugovečnost

U zavisnosti od onoga što želite možete se odlučiti za mermer, granit ili sve moderniji travertin.

Ako birate mermer za svoj enterijer doma, pored dugotrajnosti imaćete i visoki sjaj koji će vaš dom pretvoriti u estetski savršenu i skladnu opremljenu kuću ili stan. Od mermera je dobro izraditi i radne površine, tako da je ovaj kamen idealan za kuhinju. Radna površina na kojoj možete spremati i obavljati kuhinjske poslove, nakon obavljenog ona je i dalje savršeno sjajna. Isto tako mermer je idealan za hodnike i veće prostore. Zbog njegovog lakog održavanja vi ćete bez imalo muke uvek održavati dom idealnim.

Prirodni kamen za enterijer
Prirodni kamen za enterijer

Vaša opcija je možda granit. Granit ima savršenu teksturu i dobro se snalazi u svim prostorima. Njegova popularnost je narasla od kada je skandinavski i „back to black“ stil ušao na mala vrata opremanja. Ovaj kamen je takođe idealan za kuhinje, radne površine, hodnike ali često ga možemo videti i u kupatilima. Njegova prednost je savršena tekstura koja se uklapa uz stil opremanja koji je vama po volji.

Travertin je poslednjih nekoliko godina doživeo pravu malu ekspanziju. Razlog za ovo je njegova kompatibilnost sa ukusima mnogih. Ovaj kamen možete videti u domovima i stanovima mnogih, ali isto tako i na fasadama mnogih kuća. Njegova odlika je bež boja koja savršeno intonira ostatak ekterijera ili enterijera. O dugovečnosti ovog kamena nećemo polemisati, dovoljna je informacija da je na fasadama kuća, vremenske prilike ovom kamenu ne mogu ništa.

Prirodni kamen za eksterijer
Prirodni kamen za eksterijer

Ne moramo da napominjemo da sve tri pomenute opcije koju god da izaberete nude prednosti dugoročne garancije. Ovo nam je odmah signal kada pomislimo na ustedu. Naravno estetiku ne moramo ni pominjati, sa ovakvim dekorom se uvek postiže maksimum.

Dekorativni kamen i opremanje

Nametnuta situacija koja nam se dešava već više od godinu dana u prvi plan je izbacila minimalizam. Minimalizam kao opcija u opremanju prostora znači mnogo.

  • Sa minimalnim opremanjem postižete mnogo
  • Lako održavanje
  • Stilski akcenat na elementima
  • Veći protok vazduha i svetlosti u domu
  • Lakše manevrisanje u prostoru

Ove stavke nam pokazuju koliko prednosti imate prilikom minimalističog opremanja. Mnogi će se složiti sa nama da povrh toga što im dom izgleda idealno i skladno, on ne oduzima ni puno vremena prilikom održavanja. Zapravo lako održavanje prilikom minimalističkog opremanja u kombincaiji sa dekorativnim kamentom je više od uštede vremena. Ovo je zdravstvena prevencija vaših najmilijih. Prilikom ovakvog opremanja vi nemate nataloženu prašinu, grinje i ono što unesete od spolja prilikom ulaska lako prebrišete.

Kod minimalizma je takođe važan deo – izvor svetlosti. Svetlost je ono što nam nudi izvor vitamina D. Kako bi uvek iskoristili maksimum dnevne svetlosti savetujemo vam rolo i zebra zavese.

Rolo i zebra zavese

Rolo i zebra zavese nude sve ono što je potrebno modernom i savremenom domu. Ako bi krenuli od stila,one nude savršen dizajn koji se uklapa uz kamen kao opciju u opremanju. Naravno uklapaju se uz sve moguće opcije. Zašto? Njihove boje su pažljivo birane, a kvalitet izrade zadovoljava standarde i onih najkritičnijih.

Zebra i rolo zavese u kuhinji
Zebra i rolo zavese u kuhinji

Kada se odlučite za opciju rolo zavese vi uvek možete podesiti koliko želite svetlosti u vašem domu. Dužina zavese na prozoru se lako podešava i vi uvek imate kontrolu. Zebra zavese su takođe idealne za vaš dom. Primamljivog su dizajna, dugotrajne su i lako se održavaju. Kod obe opcije prednost je lako odražavanje, što nije slučaj sa klasičnim teškim zavesama. U letnjem periodu mi češće luftiramo prostore u kojima živimo, tako da se samim tim i prašina više taloži na tkanini zavese. Ovo znači ćešće pranje i održavanje ali i više oduzetog vremena. Tako da su ove dve opcije zavesa iz ovog razloga toliko moderne. Njima je potrebno samo da ih prilagodite vašim potrebama.

Koju god opciju izabrali kada govorimo o zavesama, naćete pogrešiti. Za koji god se dekoratvni kamen budete odlučili vaš dom će uvek blistati. Tako da je potrebno da samo uskladite potrebe i želje, ostalo je sve moć estetike i dizajna.

Web marketing Ι Maintaining Websites

Prethodni tekstSupra On top! 2k lak sa keramičkim pojačanjem
Sledeći tekstDrveni pod koji proizvodi električnu energiju