Pripremite vaše staze i okućnicu za zimu

Čini li vam se kao da ste juče došli sa mora, a danas već pričate o miholjskom letu? Ne brinite niste jedini. Vreme neumitno teče i samo je pitanje trenutka kada ćemo čistiti sneg sa stazica oko kuće. Da ne biste i sami bili deo neslavne statistike „sneg nas je iznenadio“, ostanite uz nas i saznajte kako da uvek budete spremni za prve snežne pahulje, bar kada je lopatanje u pitanju.

Budući da smo svedoci ekstremnih vremenskih prilika, slobodno možemo reći da više nismo sigurni kakva nas zima očekuje. I pored onih silnih predznaka i teorija kako je leto bilo toplo, pa nam sledi blaga zima, ili kako svake četvrte godine bivamo zavejani, na pitanje – kakva će biti zima, slobodno možemo reći da nemamo predstavu.

Pa tako, setićete se, da je bilo momenata kada se ujutro probudite, a sneg navejao, šoferka zaledila, a vi morate na posao. Još, ako je ponedeljak, početak obećava. I to nije sve. Niste sigurni šta vas čeka na ulici, ali ste prilično sigurni da ćete kasniti na posao i, kakve ste sreće, naletećete i na šefa. A, posle radnog vremena, ako nastavi da pada, jer zima je, sav taj sneg će vas čekati, ali u većoj količini, sa tim da se ispod njega sada već formirao i led.

Kada pogledate realno, cela ova situacija je rešiva. Potrebna vam je samo jedna dobra lopata za sneg. Međutim, pored šefa, problem može biti i veoma opasan, jer istim tim stazicama posle vas treba da krenu deca u školu. A, poznavajući njih i oduševljenje koje vlada sa prvim snegom, najblaža varijanta je da će biti mokri. Da ne pričamo o povredama koje bi mogle da ih zadese.

Da do svega ovoga ne bi došlo, ove jesenje dane iskoristite da nađete rešenje za slične probleme. Dobra vest je što Vam to rešenje mogu pružiti električni kablovi. Da, dobro ste čuli. Električni, grejni kablovi koji se postavljaju ispod podnih obloga ili se ugrađuju u beton, na ulaznim stepenicama, stazama oko kuće, oko garaže i sl. I to nije sve. Ovi grejni kablovi se mogu instalirati i u olucima. Jer, znate i sami koliko, ledenice mogu biti velike i opasne, po ukućane, ali i po samu kuću, ukoliko dođe do pucanja oluka i prolaska vode u unutrašnjost ili razlivanje po fasadi.

Električni grejni kablovi da vas sneg ne iznenadi

Najprostije rečeno ovi električni grejni kablovi predstavljaju neku vrstu podnog grejanja, ali u dvorištu. Postavljaju se ispod ili u podnu oblogu, a kada dođe do pada snega i leda, automatski se pale i zagrevaju površinu iznad njih, što dovodi do otapanja. Drugim rečima, dok druge komšije duvaju u prste i lopataju, vaše je samo da isterate auto iz garaže, objasnite deci da se neće otopiti sav sneg i da će imati dovoljno vremena da se grudvaju i da izađete na ulicu. Sad’ šta će vas očekivati u saobraćaju, to je već neka druga priča.

Enerset, mesto koje će vam ulepšati zimske dane

Dopala Vam se ideja da kao dete, ponovo uživate u prvom snegu, čak i kada vas iznenadi? Pa kako i ne bi. Posebno kada znate da u našoj zemlji postoje firme koje se profesionalno bave proizvodnjom i ugradnjom sistema električnih kablova za otapanje snega i leda u spoljašnjoj sredini.

Ljudi u Enerset firmi pružiće Vam, pored samog sistema, profesionalnu ugradnju, podršku i servis. Ukoliko već sada imate nekih pitanja, slobodno ih kontaktirajte. Na veoma profesionalan i ljudski način daće vam sve informacije koje su vam potrebne i pomoći da zimu koja nam je na pragu dočekate spremni, opušteni i srećni, jer ćete konačno ponovo, zajedno sa decom, moći uživati u zimskoj idili.

Zvuči skroz cool. Zar ne?