Prijavite se za međunarodnu konferenciju studenata građevinarstva

Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu organizuje međunarodnu konferenciju studenata građevinarstva CoNStruction 18 u periodu od 1. do 5. novembra u Novom Sadu.

Već treću godinu zaredom organizuje se međunarodna konferenciju građevinarstva pod nazivom CoNStruction18 koja okuplja studente građevinarstva iz čitave Evrope. Prošle dve godine bio je veliki odziv kako iz naše, tako i iz zemalja iz regiona. Zahvaljujući učesnicima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Italije i Srbije konferenciju je podignuta na viši nivo. Kako CoNStruction spaja prijateljstva i razvija odnose tako su redovni posetioci ove godine postali koorganizatori konferencije – Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija će biti održana u periodu od 1. do 5.novembra 2018. godine. Njen sastav čini 5 celina, gde se za svakog može naći ponešto interesantno te poučno što je svakako cilj ove konferencije, da učimo i proširujemo stečena znanja.

Studenti su proteklih godina mogli da prisustvuju raznim predavanjima, radionicama, obilascima gradilišta, izlaganju naučnih radova i na kraju takmičenju.

Predavanja su bila iz sledećih oblasti:

  • Ekološki prihvatljivi beton koji uključuje otpad kao veštački agregat, rad našeg izvrsnog asistenta M.Sc.Slobodana Šupića
  • Numeričke simulacije ponašanja građevinskih konstrukcija u uslovima požara, asistent Fakulteta tehničkih nauka, M.Sc.Igor Džolev.
  • Metode konstrukcije velikih mostova, autora Novaka Novakovića.

Predavanje iznenađenja Srđana Ercega, generalnog menadžera i osnivača HUGE Media, koje nosi naziv Romantikom i istrajnošću do velikih uspeha.
Tokom konferencije učesnici su imali zanimljive dnevne aktivnosti koje su pored predavanja uključivale posete gradilištima gde su mogle da vide izgradnju i upotrebu prednapregnutog betona na Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu. Godine 2016. posetili su tad još u izgradnji, a danas otvoren, Žeželjev most.

Prijave za konferenciju traju do 19. oktobra 2018. godine.

Organizacija same konferencije bi podržali su partneri i sponzori projekta a to su: ACES, Coffeebrands, Crow Bewery, Jaffa, Red Bull, PERI, EXIT Festival, Gradnja.rs, NSBuild, Građevinarstvo.rs, Najevropljanin, Trattoria Vapene, Institut Jaroslav Černi, Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade i mnogi drugi.

Izvor: gradnja.rs