Vesti Javni poziv za Program podrške MSP za nabavku opreme

Javni poziv za Program podrške MSP za nabavku opreme

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini.

Cilj Programa, koji sprovodi Ministarstvo u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama, je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit/finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Učešće privrednih subjekata iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.000.000.000,00 dinara, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše (najkasnije do 31.12.2020. godine).

Javni poziv i sve neophodne informacije možete pronaći OVDE.

Prethodni tekstVikendica nalik kućici za ptice (VIDEO)
Sledeći tekstNajtrajniji masivni podovi izrađeni su od termo-tretiranog drveta