Moderna podna rešenja

PVC podovi su jedna od najvažnijih modernističkih podnih rešenja na tržištu. Oni imaju neverovatan izgled, kao i prvoklasni vrhunski kvalitet. To predstavlja niz pogodnosti koje ne možete naći kod klasičnih podnih rešenja: pločice, drvo, mozaik itd. Na primer, PVC podovi nemaju prave uglove kada se spoje sa zidom koji omogućavaju rigorozan i savršen rezultat čišćenja. Nemaju nikakve linije ili trake da akumuliraju prljavštinu. Oni imaju posebne provodljive osobine i mogu uspešno da se odupru mikrobima, bakterijama, pa čak i statičkom elektricitetu.

Vinil podne obloge
Vinil podne obloge

UTKANI VINIL PODOVI

Tkani vinil podovi su inovativni i materijal za podove na tržištu, izgrađena od pletenih PVC gornjih slojeva i podrške PVC pene. Kao praktična i inovativna vinil podna obloga sa teksturom površine koja obezbeđuje umetnički dojam, postaje novi trend komercijalne industrije podnih obloga, kao podno rešenje za podove hotela, kancelarija, salona, prodavnica,  itd. Utkani vinil podovi su sada alternativa tradicionalnom komercijalnom podu.

Uređenje prostora vinil podnim oblogama
Uređenje prostora vinil podnim oblogama

Pored podnih tkanih PVC podnih oblika, prisutne su i tkane vinil zidne obloge od jedinstvenog komada površine i PVC materijala. Sa karakterističnom površinom teksture liče na razboj, a ujedno, zidna obloga pruža osećaj 3D efekta, vodootporna je i apsorbuje zvuk. Uglavnom se tkana vinil zidna podloga primenjuje na zidovima kupatila, sala za konferencije, kancelarija i  hotela.

Vinil zidne obloge
Vinil zidne obloge

Vinil ili PVC pod je podna obloga koja se sastoji iz pet slojeva:

  • donjeg, kompaktnog sloja koji osigurava dodatnu čvrstoću proizvoda,
  • penaste poleđine koja obezbeđuje zvučnu i toplotnu izolaciju,
  • kompaktnog sloja koji ne dozvoljava promene u dimenzijama i izgledu poda
  • gornjeg, penastog sloja koji daje potrebnu elastičnost podu,
  • i zaštitni, transparentni sloj kao zaštita od habanja.

Kombinacije boja, šara, različitih dimenzija i oblika ploča, izgleda kamena i drveta udovoljavaju svačijem ukusu i stilu.