Parket kompanije NESTA d.o.o. savršenstvo za Vaš dom

NESTA doo je porodična firma osnovana u Beogradu 1998. godine. U početku NESTA se bavila izvozom rezane građe na tržište Grčke, međutim, u poslednjih 15 godina osnovna delatnost ove firme je proizvodnja i prodaja klasičnog parketa od hrastovog, jasenovog i bukovog drveta, termotretiranog jasena kao i masivnih brodskih podova od slavonskog hrasta.

Parket hrast, NESTA d.o.o.
Parket hrast, NESTA d.o.o.

Hrastov parket

Na našim prostorima, klasičan parket od hrastovog drveta je najprodavanija vrsta parketa. Neosporna je njegova vrednost u estetskom, funkcionalnom kao i u pogledu izdržljivosti. Odlikuje se izuzetno pouzdanim mehaničkim svojstvima, velikom trajnošću i savršenim nijansama žućkasto-smeđe boje.

 

Parket bukva, NESTA d.o.o.
Parket bukva, NESTA d.o.o.

Bukov parket

Drvo bukve je ujednačeno bele boje, a parenjem se dobija crvenkasta nijansa. Takođe, termičkom obradom drvo bukve postaje otpornije na vlagu. Gustina drveta je jedna od najvećih, ako se radi o domaćim vrstama, što govori da je drvo velike čvrstoće i trajnosti. Bukov parket je fine strukture i ravnih vlakana.

 

Parket jasen, NESTA d.o.o.
Parket jasen, NESTA d.o.o.

Jasenov parket

Drvo jasena ima mirnu teksturu pravilnih linija i nežne žućkasto-bele nijanse. Poseduje izvanredne tehničke karakteristike (veoma sličane hrastu) kao i izuzetna elastična svojstva što ga čini veoma pogodnim za oblaganje sportskih kao i stambenih obkekata.Takođe, zbog svoje svetle nijanse jasenov parket je vrlo pogodan za bajcovanje u tonove po Vašoj želji.

 

Parket, termotretirano drvo - NESTA d.o.o.
Parket, termotretirano drvo – NESTA d.o.o.

Termotretirano drvo

Prethodno osušeno drvo dodatno tretirano na visokim temperaturama čime se postiže vlažnost drveta od 4 -5 % što ovaj parket čini otpornim na vlagu i pogodnim za podno grejanje. Boja varira u zavisnosti od temperature na kojoj je drvo tretirano i ide od tamno crvene do tamno baron.

 

 

www.nestaprketi.co.rs

NESTA d.o.o.
Kružni put 20, 11223 Beli Potok – Beograd
Tel: +381(0) 11 770 1213
Tel: +381(0) 11 3917 274
Mob. +381 (0) 64 177 2039
Email: nesta_doo@yahoo.com
Email: nesta.laminati@yahoo.com
Web: www.nestaparketi.co.rs