Otvorena fabrika Sika u Šimanovcima

Kompanija Sika otvorila je u Šimanovcima najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu i industriji.

Nova fabrika se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara i u okviru nje se nalaze proizvodni pogoni za proizvodnju tečnih aditiva za betone i praškastih proizvoda (građevinskih lepkova i maltera), ali i najsavremenije laboratorije.

Prema planovima, u fabrici će se, po smeni, godišnje proizvoditi 6.000 tona tečnih i 20.000 kilograma praškastih proizvoda i to u najvećoj meri za tržišta Srbije i Crne Gore.

Nova fabrika se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara
foto: Sika

U ovu greenfield investiciju uloženo je oko 4.2 miliona evra. Svečanosti su prisustvovali Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji, Pol Šuler direktor kompanije Sika za EMEA region i brojni partneri.

Fabrika Sika Srbija je u potpunosti automatizovana
foto: Sika

Fabrika Sika Srbija je u potpunosti automatizovana i poseduje najsavremeniju tehnologiju i opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, mogućnost opsluživanja više linija za pakovanje istovremeno i manje zahtevno održavanje.

Kompanija Sika u Srbiji posluje već 12 godina i učestvovala je u svim značajnim građevinskim projektima – Most na Adi, Most Beška, most Gazela, tuneli (Ovčar banja, Straževica, Lipak Železnik), Airport City, Delta City, Belville, TC Ušće, naselje Stepa Stepanović, obilaznica oko Beogradu i drugim.

Kompanija Sika u Srbiji posluje već 12 godina
foto: Sika

U svetu je više od milion objekata izgrađeno Sika materijalima, kao što su – nuklearna elektrana Gösgen-Däniken u Švajcarskoj, Aerodrom u Abu Dabiju, stadioni za Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Most Kolorado u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sika

Sika Srbija d.o.o.
Patrijarha Pavla 1 – 22310 Šimanovci – Srbija
Tel: +381 22 2155 778
W. www.sika.rs