Osvežite prostor parketima u bojama

U želji za prestižom, mnoge kompanije se odlučuju na niz eksperimenata kako bi prikupile što veću pažnju i napravile što bolji posao. Vaćina od njih, predstavljaju intrigantne parkete u boji koji plene originalnošću.

Potreba za jedinstvenim izgledom Vašeg doma ili poslovnog prostora danas postaje sve učestanija.  Za mnoge je to skupa investicija koja predstavlja pravi luksuz. Parket u boji je jednostavno i lako rešenje pomoću kojeg možete osvežiti prostor.

Šarenilo na Vašem podu
Slika 2 – Šarenilo na Vašem podu

Parketi kompanija u današnje vreme su stvar obeležja i prestiža. Napravljeni su od evropskog hrastovog drveta i dostupni u svim bojama. Ovi parketi se idealno uklapaju uz tematske restorane, dečije i dnevne sobe i moderne kuhinje.

Podno slikarstvo

Za pojedince, ideja slikanja na podu izgleda kao težak posao, ali to je vrlo lak, pristupačan i šarmantan način se prostorijama doda svetliji i veseliji izged. Postupak bojenja poda zahteva puno strpljenja, ali je isplativo.

Šareni podovi
Slika 3 – Šareni podovi

Transformacija starog drvenog poda može biti inspirisana pop umetnošću, cvetovima itd.

Kako odabrati pravu boju za podove?

Boju poda birate na sličan načina kao i što birate tepih u Vašim prostorijama. Boja se može uskladiti sa nameštajem. Bela je klasičan izbor, ali postoji još atraktivnijih varijanti. Za dečije sobe koriste se pastelne ili jarke boje. Za terase se najčešće primenjuje svetlo plavu sa tirkiznim nijansama.

Stella-ini parketi u boji
Slika 4 – Stella-ini parketi u boji

Izbor prostorije u kojoj će se pod bojiti

Predlaže se da se prilikom bojenja podovi ne boje u istu boju. Boje se bira u skladu sa nameštajem prostorije u kojoj želite menjati pod. Takođe, još jedna od atraktivnih ideja je bojenje u više nijansi.

Prednost parketa je u tome što ga uvek možete promeniti – obojiti ili oslikati.