Hit u svetu – podovi od prirodno oblikovanog drveta

Uz pomoć moderne tehnologije, dizajneri i drugi kreativci mogu proizvesti sve što im padne na pamet, ali prirodni materijali su i dalje na ceni… Bilo da pričamo o komadima nameštaja, dekoraciji ili samom izgledu okruženja jedne kuće, magija prirode i dalje ostaje nešto što se ne može (tako lako) reprodukovati i masovno proizvoditi. Njena lepota je neprikosnovena i neuporediva sa bilo čime što se masovno proizvodi i kreira na kompjuteru. Svaki komad, koji priroda kreira je unikatan i veoma vredan, pa samim tim i prilično popularan.

Magija prirode i dalje ostaje nešto što se ne može (tako lako) reprodukovati
Magija prirode

Iako se za podove koriste fabrički proizvedene daske, koje su sve nalik jedna na drugu, pod od prirodno oblikovanog drveta postao je pravi hit u svetu. Kada malo bolje pogledate, shvatićete zašto. Fabrički proizvedeni drveni podovi mogu imati neobičan izgled, ali obline koje su nastale prirodnim procesima su neponovljive. Dužina drveta koja je korišćena za izradu ovog poda, prati liniju njegovog rasta i razvoja, i tako kreira neponovljiv efekat u jednoj prostoriji, koji je šteta prekriti bilo kojom vrstom tepiha.

Dužina drveta koja je korišćena za izradu ovog poda, prati liniju njegovog rasta i razvoja
Bolefloor

Bolefloor je jedna od kompanija, koja se bavi proizvodnjom ovog vida drvenog poda. Njihova tehnologija koristi više materijala od jednog drveta, te tako smanjuje negativni uticaj koji čovečanstvo ima na prirodu. Svaka od njihovih ploča je unikatna, baš kao i svako drvo u šumi. Podovi koje oni nude mogu biti od hrastovine, kestena, oraha, višnje ili javora. Filozofija ove kompanije kaže da život nije ravna linija, pa zašto bi onda vaš pod morao biti takav?

Bolefloor je jedna od kompanija, koja se bavi proizvodnjom ovog vida drvenog poda Svaka od njihovih ploča je unikatna, baš kao i svako drvo u šumi Pogledajte njihove spektakularne dizajne na svoju sopstvenu odgovornost – verovatno će vas navesti da odmah razmišljate o renoviranju doma, koji će nakon tog procesa dobiti neviđenu lepotu, koja će oduševiti svakog vašeg posetioca i probuditi u njemu snažnu radoznalost.

Filozofija ove kompanije kaže da život nije ravna linija, pa zašto bi onda vaš pod morao biti takav? Izvor: mojenterijer.rs

Prethodni tekstPriprema podne obloge – izravnavanje
Sledeći tekstPeti CEDEF samit energetskih menadžera Srbije