Osvežite prostor dekorativnim tapetama

Biranje dekorativnih obloga može biti naporan posao i potrebno vam je vreme kako biste odabrali one koje odgovaraju baš vašem domu.U zavisnosti od toga šta su vaše želje i potrebe u datom trenutku, posmatrajte vizionarski stvari, ali sa predznanjem.
Na primer, kad birate tapete, morate da obratite pažnju na boju, veličinu šare, osvetljenost prostorije…Bez obzira na to koliko je neka tapeta lepa naoko u katalogu, treba uvek zamisliti kako će izgledati na predviđenom zidu u sobi. 

Tapete za dnevnu sobu su sjajan način da dodate zanimljivosti prostoru u kome provodite najviše vremena, a može i promeniti atmosferu prostora, zavisno od toga šta želite da postignete. S druge strane, pruge u plavim ili crvenim tonovima će sobi dati relaksirani izgled, poput kuće na moru, dok će široke pruge u živim bojama doneti osećaj smelosti i nekonvencionalnosti.

Roma Company tapete za kuhinjski prostor
Foto: Roma Company

Kada govorimo o cvetnim motivima koji su ove godine potpuni modni hit, oni ne moraju nužno biti tradicionalni.Postoji mnoštvo savremenih obrazaca koje uključuju motive flore i faune. Zemljane teme će paksobi dati kapriciozan izgled, a možete izabrati i tropsko bilje za sunčanije dane. Životinjski print nije samo za dečije sobe, on može dati karakter vašoj dnevnoj sobi, sa suptilnim obrascem sa ptičicama ili leptirima, ili ako volite zabavu, izaberite tapetu sa psima, flamingosima ili čak zebrama.

Roma Company, osvežite vaš prostor sa dekorativnim tapetama
Foto: Roma Company

Ukoliko vam je potrebno da vaša mala soba izgleda veće, prostranije, vizuelno proširivanje dobićete uz horizontalno postavljene pruge. Neutralne boje i malo sjaja učiniće da soba izgleda osunčanije, a tapete sa svetlim detaljima vizuelno „otvaraju“ prostoriju i čine je prijatnijom za boravak. Vodite računa da naprimer velike šare obično ne pristaju malim sobama, jer u tom slučaju osoba koja u njoj boravi ima utisak da su šare zauzele čitavu prostoriju. Zbog toga ovakvi dezeni izgledaju mnogo bolje u velikim prostorijama kojima daju toplinu.

Roma Company, osvežite vaš prostor sa dekorativnim tapetama
Foto: Roma Company
Roma Company tapete
Foto: Roma Company

Besplatne savete o tome na koji način da osvežite svoj životni prostor možete dobiti u „Dizajn studiju” kompanije Roma Company, ekskluzivnom distributeru renomiranog britanskog proizvođača tapeta Graham& Brown, u ulici Žorža Klemansoa 18a na Dorćolu.

Osim toga, informišite se i onajnovijem trendu kako u svetu tako i kod nas, o kolekciji Modern Living, proširenoj ediciji tapeta namenjenih za kuhinje i kupatila, koja je zbog svojih visoko vodootpornih i vodoperivih, kao i antibakterijskih svojstava, dovela do potpune revolucije kada su u pitanju zidovi kupatila i kuhinja.

Autor: Milena Jovanović, dizajner enterijera Roma Company

www.roma.rs

ROMA COMPANY

Milena Jovanović
Dizajner enterijera
A. Milana Rešetara 11, 11080 Zemun
E. milena.jovanovic@roma.rs
W. www.roma.rs