Novi trendovi u građevinarstvu i dizajnu enterijera – keramika na prvom mestu

Od Starog Rima, do savremenog doba, nezaobilazni deo svakog enterijera je keramika. Tokom svoje dugačke istorije, pokazala se kao jedan od najzdravijih, najkvalitetnijih i najizdrživijih materijala. Zato i nije čudo što su danas upravo keramičke pločice zauzele vodeće mesto u građevinskoj industriji i dizajnu enterijera.

Zdravlje kao glavni adut!

Svaki roditelj zna onaj period u životu deteta kada počinje da puzi, istražuje i obožava da stavlja ruke u usta. To može potencijalno ugroziti njihovo zdravlje, uzevši u obzir „prljavštinu“ sa poda. Ma koliko se mame trudile da kuća bude čista, činjenica je da su neki materijali idealni za razvijanje bakterija i da se nikada ne mogu u potpunosti očistiti. Postavlja se pitanje kako da zaštitimo svoju porodicu, a odgovor je vrlo jednostavan. Treba odabrati prave materijale za oblaganje. Keramičke pločice su najotpornija podloga na bakterije, alergene, vlagu i buđ, dok istovremeno, čuvaju i emituju toplotu, pa su zato odlične u kombinaciji sa podnim grejanjem. Upravo zato su savršene za oblaganje svih prostorija u kući: spavaće i dnevne sobe, hodnika i trpezarija. 

Keramičke pločice su najotpornija podloga na bakterije
Keramičke pločice su savršene za oblaganje svih prostorija u kući

Digitallizacija i modernizacija kao odgovor na trendove

Od svog osnivanja 1980. godine, domaći gigant u proizvodnji keramičkih pločica, Keramika Kanjiža, za cilj je postavila neprekidno praćenje tehnološkog razvoja, stalnu inovaciju znanja, opreme i proizvodnog programa prema zahtevima tržišta. Tako je prva na domaće tržište uvela digitalni štampač Ink Jet i podigla standarde kvaliteta i dizajna na viši nivo. Zahvaljujući tome danas je, sa tri najmodernija Ink Jeta, kompanija razvila podni program „DIGITAL“ i uvela na domaće tržište keramičke pločice sa dizajnom i teksturama prirodnih i građevinskih materijala. Na ovaj način, kompanija je odgovorila na nove trendove široke upotrebe keramičkih pločica u dizajnu enterijera.

Pločice sa dizajnom i teksturama prirodnih i građevinskih materijala
Pločice sa dizajnom i teksturama prirodnih i građevinskih materijala

Vrhunski dizajn za osećaj udobnosti i luksuza

U okviru linije podnih pločica „DIGITAL“, Keramika Kanjiža uvodi dizajn koji predstavlja vernu reprodukciju materijala koji se koriste u gradjevinskoj industriji – pored kamena i drveta kao osnovnog motiva pojavljuju se i cigla, šljunak, kamene kocke. Grafička rešenja simuliraju i princip i materijal uz pomoć kojih se ti materijali postavljaju (malter, beton). Kolorit i visoka rezolucija štampe omogućavaju visoku definiciju detalja. Vidljive su svaka vena i pukotina, fini prelazi u nijansama. Uz činjenicu da reljef pločice prati originalni oblik i dimenziju motiva, omogućen je adekvatan vizuelni efekat.

U većini slučajeva aplikacije originalnog materijala troškovi bi bili veći, a nabavka i ugradnja složenija. U okviru svakog novog dekora koji pripada liniji “DIGITAL”, a zahvaljujući novoj tehnologiji nanošenja boje, postoji više lica pločice. Pri postavljanju se postiže prirodan efekat, jer su pločice međusobno različite. Tako je i kod kamena i drveta – pri korišćenju prirodnih materijala, nijedan komad parketa neće biti identičan drugom, kao što nijedan komad kamena neće biti isti kao drugi. Isti je slučaj sa drugim materijalima koji se koriste u gradjevinskoj industriji a koje su iskorišćeni kao motiv za nastajanje nove linije pločica – cigla, šljunak, lomljeni kamen, kamene kocke. Kada se postave različite pločice jedna do druge, postiže se najbolji efekat u prostoru – raznovrnost i bogatstvo obložene površine. Keramika Kanjiža pokreće razvoj novih trendova na tržištu u regionu, time što je keramičke pločice dekorisane na ovaj način učinila pristupačnim svakom korisniku.

Keramika Kanjiža pokreće razvoj novih trendova na tržištu u regionu
Keramika Kanjiža pokreće razvoj novih trendova na tržištu u regionu

 

www.keramikakanjiza.com

KERAMIKA KANJIŽA doo
Horgoški put BB, 24420 Kanjiža, Srbija
Tel: +381 (0) 24 874-211
E: kontakt@keramikakanjiza.com
W: www.keramikakanjiza.com
FB: Keramika Kanjiža