Pločice Zorka Keramike ulepšale turistički kompleks oko Avalskog tornja

Turistički kompleks oko Avalskog tornja, koji se prostire na površini od oko 500 kvadratnih metara, obogatio je svoju ponudu uz novo igralište za decu, teretanu na otvorenom, etno-galeriju, suvenir kuću i menjačnicu. Zorka Keramika pločice su ulepšale ambijente Suvenir Kuće i dečije igranionice i restorana. Na ovom projektu smo prvi put primenili nove formate I kompletnu podršku našeg Arhitektonoskog tima u dizajnu i izvođenju radova.

Cilj je da Avala postane glavna turistička destinacija u Beogradu i Srbiji
Cilj je da Avala postane glavna turistička destinacija u Beogradu i Srbiji

Avalski toranj je prošle godine posetilo 137.000 turista, aočekuje se da ove godine bude prodato više od 180.000 ulaznica.

Otvaranju su prisustvovali i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Mi već u prvih pet meseci imamo rast broja posetilaca na Avali za više od 10 odsto i sa ovim sadržajima njihov broj će biti veći sigurno – rekao je Ljajić.

Cilj je da Avala postane glavna turistička destinacija u Beogradu i Srbiji i da što više dece i školskih ekskurzija posećuje tu destinaciju.

Zorka Keramika pločice su ulepšale ambijente Suvenir Kuće
Zorka Keramika pločice su ulepšale ambijente Suvenir Kuće

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišćen turistički potencijal.

– Ovo je deo naše strategije da privučemo više turista u Beograd – kazao je Mali naglašavajući da su radovi na uređenju ovog kompleksa primer kako zajedničkim radom mogu da se ostvare dobri rezultati.

www.zorka-keramika.rs
ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs