Kreativni podni dizajn

Pod predstavlja veliku površinu sobe i kuće, prostire se od zida do zida. Ponekad odaberemo lepe tepihe koji će dodati toplinu dizajnu enterijera. Međutim, sam pod i dalje ostaje nekako običan.

Mozaik podnih pločica

Keramičke pločice su savršene za podove u sobama sa visokom frekvencijom saobraćaja kao što je ulaz ili kuhinja, kao i u prostorijama sa povećanom vlažnošću, tipa – kupatila. Prirodne pločice se takođe mogu koristiti kako bi dodali izražajan i dramatičan efekat, poput kamena, opeke i mermera.

Kožne pločice

Kožne pločice su meke i mogu zagrejati dekoraciju vaseg enterijera. Odlične su za zvučnu izolaciju, tako da se mogu koristiti u radnoj sobi, biblioteci ili kancelariji. Postoje mnoge opcije za boje kožnih pločica, tako da ako želite da dodate osećaj luksuznosti u svom dizajnu, kožne pločice su  možda baš ono što vam treba.

Dizajn parketa

Pluta i drvo daju toplinu i prirodan izgled sobe. Mogu biti obojeni ne samo u jednoj boji, već u dve ili više. Pronađite crteže koje želite da se pojavljuju na vašim drvenim podovima i angažovanjem profesionalca, možete to i ostvariti.

Linoleum podovi

Linoleum i druge podne obloge kao što su tepisi ili vinil ploče, veoma su popularni u kućnoj atmosferi. Oni se lako održavaju i peru, i postoje u raznim bojama i dezenima . Linoleum ili vinil podne obloge se mogu koristiti u prostorijama saobraćajno – visoko frekventim.

Bez obzira na budžet uvek možete sami doći do jedinstvenog dizajna i uz pomoć nekih jeftinih materijala ostvariti svoje ideje. Pločice od sintetičkih materijala mogu imitirati mermer bez utroška novca na prirodne kamene ploče. Drvo ili plute mogu biti jeftine, ali sa nekim idejama možete izvući sve što želite na njih. Linoleum i vinil ploče su jeftinije od drugih vrsta pločica i podnih obloga, i oni su dostupni u velikom broju boja i dezena. Međutim, vinil je manje trajniji od keramike, ali ako želite da češće preuredujete svoj dom onda je vinil možda baš ono što tražite jer se lako postavlja i uklanja.