Novi Mercedes-Benz Vito

Novi Mercedes-Benz Vito odlikuju nov, veoma efikasan pogon sa BlueEFFICENCY tehnologijom, veća korisna nosivost, novo oslanjanje, niži nivo buke u unutrašnjosti vozila i novi kokpit. Emisija CO2 i potrošnja goriva smanjeni su u poređenju sa prethodnim modelom za 15%, čime je dostignut najniži nivo do sada.

Efikasniji, čistiji i izdržljiviji nego ikada

Za to je zaslužan novi, najsavremeniji četvorocilindrični turbo dizel motor sa 2,143 l radne zapremine. Njegova snaga je kod Vita 110 CDI 70 kW (95 KS), kod Vita 113 CDI 100 kW (136 KS) i kod Vita 116 CDI 120 kW (163 KS). Ovi motori odlikuju se pored niske potrošnje goriva i veoma mirnim radom postignutim zahvaljujući vratilu za uravnoteženje. Posebno visoke zahteve po pitanju snage zadovoljiće prerađeni V6 CDI u Vitu 122 CDI sa sada 165 kW i Vito 126 sa V6 benzincem od 190 kW (258 KS).

I novi manuelni 6-stepeni menjač za 4-cilindrične motore takođe je zaslužan za nisku potrošnju goriva i nizak nivo emisije CO2. Zahvaljujući velikom rasponu prenosnih odnosa ovaj menjač povećava vučnu silu u nižim brzinama i smanjuje obrtaje u korist niže potrošnje goriva i manje buke u višim stepenima prenosa.

Kod Vita nove generacije posebno mesto zauzima opciona BlueEFFICIENCY tehnologija. Ovaj inovativni, i za dostavna i kombi vozila jedinstveni, paket mera obuhvata, između ostalog, regulisane agregate, ECO-Start-Stop uređaj i pneumatike sa nižim koeficijentom otpora kotrljanja.

Robustan i izdržljiv

Povećana nosivost i novo oslanjanje.

Snažni branici ukazuju na karakter Mercedes-Benz Vita kao robusnog i praktičnog vozila. Vito je praktičan za zahtevnu svakodnevicu, što takođe potvrđuju (u zavisnosti od modela) i značajno povećana korisna nosivost i novo oslanjanje. Kako prednja, tako i zadnja osovina su do detalja unapređene.

Veći komfor i značajno smanjen nivo buke.

Aspekt komfora nije zapostavljen kod Mercedes-Benz Vita. Enterijer nove generacije odlikuje se jednostavnijim rukovanjem i novim konceptom upotrebljenih boja. Osećaj kvaliteta enterijera je značajno povećan. U ovom kontekstu i nivo buke je značajno smanjen.

Vizuelno se nova generacija može prepoznati po novim farovima i promenjenim branicima. Novi specijalni modeli za Vito kombi su Vito CREW i Vito SHUTTLE. Vito CREW je usmeren ka zahtevima koji se odnose pre svega na robusnost, kao na primer u građevinskoj branši. Vito SHUTTLE je skrojen prema zahtevima zahtevnijih kupaca koji traže istovremeno robusno i komforno opremljeno vozilo.

Mercedes-Benz je logično povezanu dodatnu opremu spojio u cenovno atraktivne pakete: LIGHT&SIGHT, SAFETY, SECURITY i COMFORT, koji stoje na raspolaganju kupcu pri izboru njegovog jedinstvenog Vita.