Niče novi grad u pustinji!

Saudijska Arabija je najveći svetski izvoznik nafte, ali pad cena crnog zlata je oštetio ekonomiju i otežao plaćanje naftnih radnika. Da bi podstakla privredu, vlada Saudijske Arabije je poslednjih godina radila na transformaciji stotina kvadratnih kilometara pustinje u nove gradove, koji bi stvarali poslove i diverzifikovali privredu od eksploatacije sirove nafte.

Jedan od razvojnih projekata Ekonomski grad znanja
Jedan od razvojnih projekata Ekonomski grad znanja

Jedan od razvojnih projekata je Ekonomski grad znanja, koji će biti završen do 2020. godine i koji se nalazi na 60 milja od obale Crvenog mora.

Amr Dabbagh, guverner organa zaduženog za investicije u Saudijskoj Arabiji, najavio je kreiranje ovog projekta još 2006. godine, a projekat je vredan 7 milijardi dolara i prostiraće se na površini od 51,6 miliona kvadratnih metara.

Ovaj “Ekonomski Grad Znanja” će obuhvatati maloprodajne objekte, poslovni prostor i preko milion kvadratnih metara stambenog prostora, koji će biti podeljen u rezidencijalne četvrti koje će obuhvatati parkove, igrališta, teretane, džamije, prodavnice i bazene. Jedno naselje će uključiti 900 vila.

Pročitajte ceo tekst na: www.grenef.com
Izvor: www.netavisne.com

Prethodni tekstFeng shui: Kako da izbalansirate boje za praznike
Sledeći tekstUZIN – Tehnička znanja i rešenja – Svojstva jednokomponentnih materijala