Najlepši način za užitak!

Najteži deo u izgradnji dekinga jeste planiranje i dizajniranje. Došli ste do toga da trebate doneti odluku o tome da li želite koristiti stvarno drvo kao deking ili sintetički. Na početku ste dobrog puta, ali ostaje još dosta „sitnica“ za razmotriti. Odlučivanje o tome gde bi trebao da ide deking, koliko bi trebalo da bude velik, da li treba da bude povezan sa kućom ili da bude slobodan, sve su ovo vrlo bitne stavke koje treba razmotriti pre nego što se pređe na projekat.

Samostalni deking

Kod samostalnog dekinga bitna stavka je da  se on može priključiti  kući zajedno sa ogradom.

Samostalni deking
Slika 2 – Samostalni deking

Drveni deking postavljen iznad postojeće betonske ploče

Obična betonska ploča u vašem dvorištu može biti „trn u oku“, pogotovo ako ima pukotine na čudnim lokacijama ili se ne vezuje sa ostatkom dvorišta. Jedan od najlakših načina za rešavanje te pukotine jeste izgradnja dekinga na visini. Beton može da bude dovoljno čvrsta osnova za izgradnju prekrasno crvenog dekinga.

Kompozitni deking koji možete da prilagodite Vašim potrebama

Većina proizvođača koji proizvode kompozitne i PVC podne obloge nude potrošačima web sajtove sa koji im omogućavaju da lako pregledaju dizajn galeriju, raznorazne proizvode za dekoraciju i vizuelizatore boja. Online Deck Designer alat omogućava Vam da se igrate sa veličinom, oblikom i bojom Vašeg dekinga, uz dodavanje detalja poput stepeništa, nivoa i ograda.

Drveni deking
Slika 1 – Drveni deking

Kako bi sve to funkcionisalo, neophodno je da imate tačne podatke o obliku i dimenzijama željenog dekinga, pre nego što započnete kreiranje pomoću alatke Deck Designer. Dizajn se isporučuje sa materijalima i listom preseka. Korišćenje preciznih dimenzija poboljšaće tačnost ovih lista.

Nadzemni bazen

Deking izgrađen oko samog bazena nudi kupačima brz pristup bazenu, terasni nameštaj, na primer, trpezarisjki set i ležaljke. Poptuni užitak na jednom mestu.
Ovo su samo neke od atraktivnih ideja koje bi ste mogli ostvariti u bliskoj budućnosti, a koje bi Vam donele ništa manje do čistog i blaženog zadovoljstva.

Prethodni tekstTikkurila-Fontefloor premazi za zaštitu podova u enterijeru
Sledeći tekstTepih preko tepiha. Jeste li za?