Kućna automatizacija: izložba u Cersaie

Više se ne treba pitati kakve će biti kuće budućnosti. Budućnost je već prisutna u Cersaie-u sa kućom za kućnu automatizaciju koja tehnologiju čini njenom velikom snagom. Pametna kuća dizajnirana da pojednostavi svakodnevni život onih koji tamo žive, organizujući, na osnovu pruženih informacija, neke od više tehničkih aspekata upravljanja domom.

Na međunarodnom sajmu Cersaie, estetika keramike je kombinovana sa tehnološkim inovacijama kako bi život ljudi bio bolji, zadovoljavajući potrebe svakodnevnog života.

Spoj keramike i tehnološke evolucije

Kuće za kućnu automatizaciju su korisno i praktično rešenje za one koji žele da stvore udobno, bezbedno i kompaktno okruženje. Međunarodni sajam Cersaie, koji će se vratiti u Bolonju Fiere od 26. do 30. septembra 2022. godine, predstavlja referentnu tačku za proizvođače i posetioce zainteresovane za upotrebu keramike, čak i u okruženju visoke tehnologije.

U Cersaie-u – u tržnom centru 29-30 posvećenom startupima – biće prisutni sistemi i postrojenja sa tačnom estetikom i sa različitim tehnologijama: daljinsko upravljanje svetlima, uređaji do naprednih sistema koji nadgledaju bezbednost, kontrola temperature, osvetljenje.

Glavne prednosti sistema kućne automatizacije odnose se na jednostavnost upravljanja svakodnevnim aktivnostima koje su kombinovane sa sigurnijim domom, zahvaljujući inteligentnim sistemima alarma. Mora se uzeti u obzir i lakša i udobnija kontrola doma ili ličnog posla koji, zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, stvara optimalne uslove udobnosti u bilo koje doba dana. Kontrolni interfejsi i podešavanja su u stvari prilagodljivi prema karakteristikama doma i potrebama korisnika, ali su pre svega intuitivni i laki za korišćenje.

Štaviše, okruženje kućne automatizacije sa keramičkom estetikom ima pozitivan i ekološki uticaj na životnu sredinu jer radi na inteligentan način, omogućavajući značajno smanjenje potrošnje.

Najpopularniji trendovi za pametne kuće

Sajam Cersaie u Bolonji posebno vodi računa o potrebama korisnika, pa je iz tog razloga deo posvećen kvalitetu visokotehnoloških proizvoda. Generalno, najnoviji trendovi koje će izlagači na Cersaie-u shvatiti su orijentisani na sisteme kućne automatizacije koji imaju za cilj da potpuno automatizuju naše domove, od dnevne sobe do kuhinje, do kupatila.

Na Međunarodnoj izložbi keramike biće moguće diviti se proizvodima koji su pogodni za različite prostorije u kući kao što je inteligentna termoregulacija. Za kupatila su kreirani sistemi upozorenja u slučaju curenja vode, prilagodljive automatizacije kao što su ventilacija i kontrola električnog sistema kućne automatizacije. U kuhinjama, s druge strane, postoje pametni uređaji, kao što su rerne, frižideri, čajne kuhinje koje međusobno komuniciraju preko sistema aplikacija.

Među nedavnim trendovima koje treba uzeti u obzir su pametni uređaji. Ovi uređaji se mogu povezati na kućnu bežičnu mrežu i stoga se mogu daljinski kontrolisati.

Cersaieova osetljivost prema pitanjima životne sredine se takođe ogleda u izlaganju proizvoda koji podstiču energetsku efikasnost. Za 2022. godinu očekuje se šira upotreba zelene i obnovljive energije. Važno je podsetiti se konferencije održane u Cersaie-u prošle godine pod nazivom „Održivost, energetska tranzicija i međunarodno takmičenje za naše Made in Itali“.

Takođe treba uzeti u obzir senzore prisustva. Sistemi za nadzor koji detektuju kada je prostor zauzet i aktiviraju se prema potrebama. Paze da niko ne prođe kroz područje pod njihovom kontrolom, a u slučaju problema šalju izveštaj preko uređaja povezanih sa kućom.

Trendovi u kućnoj automatizaciji uključuju i inovacije koje se tiču baštovanstva. Primer predstavljaju inovativni sistemi za navodnjavanje zahvaljujući kojima se zalivanje može programirati ne samo na osnovu dana i sati, već i uzimajući u obzir klimatske uslove.

Međunarodni sajam keramike za arhitekturu i opremanje kupatila presreće stilove i trendove. U stvari, očekuje se da će se uticaj kućne automatizacije povećati 2022. godine, pomažući ljudima u aktivnostima kao što su kuvanje, čišćenje i praćenje njihovog zdravstvenog stanja.

cersaie logo

www.cersaie.it