Koji su najneobičniji podovi?

Ponekad, za renoviranje enterijera stana ili kuće, nije neophodno uraditi veliki remont… dovoljno je promeniti samo podne obloge…

Podovi drastično menjaju raspoloženje u svakom delu prostorije. Promena podnih obloga može biti samo jedan korak za radikalnu transformaciju. Odabrali smo pet najoriginalnijih ideja kojima možete osvežiti vaš enterijer.

Akvamarin laminat

U kombinaciji sa belim zidovima ovaj pod stvara opuštajuću atmosferu: on dopušta mislima da odlete u smaragdna mora i sumnjive plaže. Takva pokrivenost će takođe ići dobro sa tamnim ili crnim zidovima, posebno u stanu ili kući koja je ukrašena u vintage stilu.

U kombinaciji sa belim zidovima ovaj pod stvara opuštajuću atmosferu
Akvamarin laminat

Parket od cepanica

Ako želite da vam prostorija izgleda prirodno, onda je ovaj pod idealan za vas. Izgledaće savršeno u stanu ili kući sa puno ogledala, stakla i prozora. Takođe je pogodan za domove sa tamnim i svetlim zidovima. Ova vrsta podnih obloga je ekološki i lako se čisti.

Ova vrsta podnih obloga je ekološki i lako se čisti
Parket od cepanica

Pločice i drvo na podu

Šestougaone pločice izgledaju kao da se prolivaju na drvenom podu. One stvaraju laganu “severnu” atmosferu. Ovi podovi će biti praktično rešenje za brzu transformaciju trpezarije, a pločice su takođe lake za održavanje.

Šestougaone pločice izgledaju kao da se prolivaju na drvenom podu
Pločice i drvo na podu

Kamenje i šljunak u podu

Stajanje na podu od šljunka učiniće da se osećate kao da ste u urbanoj džungli okruženi divljom prirodom, brzim rekama i kamenjem. Betonirano kamenje i šljunak će se posebno lepo uklopiti u kupatilu, a služiće i kao odličan “tepih” u hodniku.

Betonirano kamenje i šljunak će se posebno lepo uklopiti u kupatilu
Kamenje i šljunak u podu

Pod od novčića

Srebrni ili bronzani pod? Ovo je lakše nego što izgleda. Jer, u stvari, nije ni pod, već rasejane kovanice. Ovaj estetski i pristupačan pod će se uklopiti u gotovo bilo kojoj kuhinji, kupatilu ili dnevnom boravaku.

Srebrni ili bronzani pod?
Pod od novčića

Izvor: mojenterijer.rs