Neobični tipovi podnih obloga u Vašem domu

Prilikom renoviranja unutrašnjosti kuće, nije uvek nužno da se radi veliki remont. Pod je taj koji postavlja raspoloženje u svakoj prostoriji. Promena podnih obloga može biti neophodan korak za njegovu radikalniju transformaciju. Postoje vrlo originalne i neobične ideje dizajnera i arhitekata koje potvrđuju ovu činjenicu.

Akvamarin laminat

U kombinaciji sa belim zidovima, podovi stvaraju opuštajuću atmosferu u prostoriji i dopuštaju da misli odlete ka smaragdnim lagunama i senovitim plažama. Podovi takođe dobro idu sa tamnijim ili crnim zidovima stana ili kuće uređenih u vintage stilu.

Pod od debla drveta

Ako volite sve što je prirodno, onda je ovaj pod idealan za vas. Izgledaće savršeno u svakom stanu ili kući koja ima puno ogledala, stakla i prozora; i odgovaraće jednako uz tamne kao i svetle zidove. Ova vrsta podnih obloga je ekološka i lako se održava.

Pločice i drvo

Šestougaone pločice izgledaju kao da su prolivene po drvenom podu. To doprinosi laganijem i mirnijem utisku atmosfere. Ovakvi podovi predstavljaju praktično rešenje za problem održavanja podnih obloga.

Šljunak

Stajanjem na šljunčanom podu zaboravićete da ste u urbanoj gradskoj džungli, i osetićete se  kao da ste u divljini. Cementno kamenje i šljunak će se lako uklopiti u kupatilo, a poslužiće i kao odličan „tepih“ u hodniku.

Novčići

Srebrni i bronzani pod? Odluka je daleko lakša nego što izgleda. Pod se sastoji od rasutih kovanica. Ovaj estetski i pristupačan pod će se uklopiti u gotovo bilo koji stil kuhinje, kupatila ili dnevnog boravka.

Ovo su samo neki od primera neobičnih podova. Izbor i sama ponuda daleko je veća. Skoro da se i ne može zamisliti dizajn koji već nije realizovan. A konačan, krajnji odabir prepušten je vama. S toga, pustite mašti na volju, i prepoznajte svoj lični karakter u nekim od ponuđenih podova.

Prethodni tekstReflektujući metalik epoksidni podovi savremenog izgleda
Sledeći tekstEkstrudirane keramičke pločice španskog karaktera