Karakteristike dobrog servisa klime

Danas sve veći broj ljudi, kako u kućama tako i u stanovima, koristi klima uređaje kao deo svog doma i to sa dve glavne svrhe – grejanje ili hlađenje tog prostora. Nekada su one bile sinonim za hlađenje prostora u toplim letnjim danima, a danas se jednako koriste i da zagreju ili dogreju neki prostor.

U skladu sa potražnjom i sve većom praktičnom primenom njih danas možete kupiti na više lokacija, u skoro svakom većem ili manjem gradu, ali ih isto tako možete naći i kupiti putem internet prodavnica.

Osim toga što je važno gde kupujete i od koga, jednako je važno održavanje. Ono podrazumeva redovna čišćenja ali i redovan servis klime.

Šta se pod tim podrazumeva?

Pod servisom klime podrazumeva se čišćenjem uređaja na jedno višem nivou od klasičnog, koje ima dvostruku funkciju – važno je za sam rad uređaja i jednako je važan za sve ukućane koji žive u prostoru u kojem se ona koristi.

Ovi uređaji za zagrevanje i hlađenje prostora predstavljaju idealno mesto za razvoj bakterija i mikroorganizama koji opstaju unutra njega ako se ne vrši redovno čišćenje i održavanje i mogu biti ugrožavajući kako po zdravlje čoveka, tako i po sam princip rada.

Dakle, zapuštenost u ovom smislu može dovesti do potencijalnog ugrožavanja zdravstvenog stanja ljudi, ali i povećava šnase za kvarove.

Dostupnost

Dostupnost servisa klime u Beogradu bar nije problem, jer zbog velikog broja ljudi koji koriste ove uređaje, ali i zbog gustine naseljenosti mogu se naći radnje u neposrednoj blizini. Ovo je posebno važno ako uzmemo u obzir činjenicu da se servis klime po preporuci radi na šest meseci kada se koristi za obe sezone, a na godinu dana kada se koristi jedno sezonski.

Svakako, dostupnost ne mora biti samo lokacijska, ona se može ticati i dostupnosti u smislu telefonskog kontakta i dobre saradnje, ali i mogućnosti zakazivanja termina u kratkom roku.

Neke firme nude i mogućnosti dolaska profesionalne ekipe u roku od 24h što je opet zastupljenije u Beogradu s obzirom da veliki broj registrovanih firme koje se time bave.

Profesionalnost i pouzdanost

Prilikom odabira firme kojoj ćete pokloniti poverenje kada je u pitanju servis klime, pogotovo u glavnom gradu, Beogradu, obratiti pažnju na sve već pomenute stvari. Ali tome treba dodati i to koliko dugo neka firma posluje na tržištu, uzeti u obzir zadovoljstvo kupaca i komentare, ali obratiti pažnju i na cenovnik, način plaćanja i eventualno nuđenje garancije na učinjen posao.

Profesionalna firma će se javiti na poziv, ljubazno će vas informisati o uslugama koje nude, daće vam jasne i precizne informacije i biće otvoreni da čuju šta je to vama potrebno i da izađu u susret vašim potrebama.

Kada jednom steknete poverenje i pouzdanost, više tu firmu nećete menjati.

Kvalitetna usluga i garancija

Kvalitetna usluga je ona koja nudi garancije da je se urađeno kako treba i da do sledećeg servisa klime ne morate da zovete u pomoć. Servisiranje bi trebalo da se obavi brzo i jednostavno, uz povoljnu cenu.

Prosečna cena servis klime u Beogradu, ali i po drugih gradovima, kreće se oko 3000 dinara i tu su uključene osnovne aktivnosti poput generalnog čišćenja klime, filtera, kadice i tubine, zatim ispitivanje freona i dezinfekcija.

Ukoliko je potrebno popraviti neki kvar na elektronici to se dodatno doplaćuje kao i ukoliko je potrebna promena kondenzatora ili dopuna freona.

Prethodni tekstprojekat: Novi poslovni prostor Studio Autori
Sledeći tekstOd sada i na našem tržištu: Američki brend kompozitnog dekinga