Kakva je situaciju sa porastom cena građevinskog materijala?

Globalna nestašica materijala uzrokuje, pored skoka cena na tržištu i izazove u proizvodnji i distribuciji, utičući na dogovorene rokove isporuke na projektima. A kako sve ovo utiče na poslovanje kompanije Magic Floor d.o.o. pročitajte u nastavku. Darko Trpovski, vlasnik ove kompanije prokomentarisao je za naš časopis situaciju sa porastom cena građevinskog materijala.

Vrlo škakljivo pitanje. Što je pogubno cene i dalje rastu i pitanje je kad će se taj trend promeniti. Kratak komentar je sablja sa dve oštrice. Imate zavidnu tražnju koja zahteva spremnost, brzinu isporuka kroz jačanje lagera dok sa druge strane se jako intenzivno troše novčani izvori. Ako se desi pad tražnje ili njen potpuni prekid to će momentalno usloviti pad cena, a onda se treba presabrati šta vas manje boli, gubitak supstance ili neaktivno čekanje da se trend tražnje vrati na stare staze. U drugoj situaciji trošimo vreme, a vreme je, svi znamo, novac.

Ako bi na šaljiv način sad želeli nekom da objasnite ovo stanje mogli bi reći, spremi se za desetoboj i čekaj da čuješ u kojoj se disciplini takmičiš.

parket
foto: MAGIC FLOOR doo

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 26 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs

Prethodni tekstRešenje za betonske podove izložene dejstvu hemikalija
Sledeći tekstTrendovi u dizajnu keramike 2021. – II deo