Trendovi u dizajnu keramike 2021. – II deo

Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: WALL TILE: BELLA 30 x 60 cm – BELLA DUNE 30 x 60 cm FLOOR TILE: WOOD CAMEL 20 x 50 cm
 

Polet-Keramika je u 2020. godini potpuno obnovila svoj menadžment, svoj kreativni tim, koji poseduje i energiju mladosti i dugo svestrano iskustvo. Novi katalog Polet-Keramike upravo predstavlja viziju ovih ljudi koji su pažljivo odabrali i oblikovali paletu formata i dekora atraktivnih za tržište regiona.

Pored već poznatih i kod naših kupaca još uvek veoma zastupljenih dimenzija 25×40, 25×50, 20×50, 33×33, 40×40, krajem prošle godine razvili smo i novu dimenziju zidnih pločica 30×60. Ova dimenzija zidnih pločica koju smo plasirali trenutno predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta na domaćem tržištu.

CRNO – BELO

Crno-bela je par koji se poput bumeranga uspešno vraća u svet dizajna, a biće tu i u nadolazećoj sezoni. Jednobojne, kontrastne kombinacije stvaraju vizuelno izuzetno dinamičan i elegantan efekat, dajući neograničene mogućnosti u uređenju. Popularnost mat i satinato površina prati nas i u ovoj godini. Prednost mat pločica je što se na njima ne vide mrlje i vodeni tragovi tako lako kao na sjajnim pločicama. To ih čini idealnim za pod kupatila, posebno u prometnim prostorijama. Fini sjaj satinata ih čini lakšim za održavanje. Ono na šta treba obratiti pažnju kod uređivanja prostora ovakvim pločicama jeste osvetljenje, jer ove pločice slabije reflektuju svetlost upravo zbog njihovog završnog efekta. Pločice sa sjajnom glazurom međutim stvaraju dramatičniji efekat, ako to želite da postignete. Zahvalne su za manja kupatila jer odbijaju puno svetlosti i stvaraju percepciju prostora koji se čini veći nego što jeste. Za one koji traže diskretnu eleganciju i nežnu sofisticiranost izbor su semimat površine. Ali ako se želi stvoriti prostor nešto malo dramatičniji koji privlači pažnju, sjajne pločice su pravo rešenje.

Keramičke pločice za kupatilo
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: WALL TILE: HARMONI WAVES 25 x 50 cm – HARMONI GRAPHITE 25 x 50 cm FLOOR TILE: HARMONI GRAPHITE 33 x 33 cm

3D ELEMENTI

Zahvaljujući 3D reljefnim strukturama površina pločica, igrajući se sa kontrastima i senkama, izgleda različito u zavisnosti od doba dana ili osvetljenja prostora u kojem su primenjene. Ovaj detalj ne odstupa od koncepta klasike već naprotiv tu klasiku obogaćuje detaljima koji naglašavaju njenu izvornu lepotu dajući joj dinamiku savremenog stila života.

pločice
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: WALL TILE: SPACE LIGHT 25 x 50 cm – SPACE DARK 25 x 50 cm – SPACE DECOR 25 x 50 cm FLOOR TILE: SPACE LIGHT 33 x 33 cm

MASHUP

Šarm Patchworka/Mix-match-a se sa tekstila i papira preselio i u svet keramičkih pločica. I u ovom slučaju takođe teško mu je odoleti. Veliku popularnost uživa u svim nijansama, oblicima i uzorcima. Patchwork i Mix-match pločice najviše dolaze do izražaja kada se kombinuju sa drugim jednobojnim pločicama ili materijalima na primer – betonom, tekstilom. Geometrija se takođe vratila u mnoge minimalističke kolekcije ove godine.

kupatilo
Foto: Polet-Keramika doo/Nexe Grupa: WALL TILE: BETON BEIGE 25 x 50 cm – BETON BROWN 25 x 50 cm – BETON BROWN DECOR 25 x 50 cm FLOOR TILE: BETON BEIGE 33 x 33 cm

RETRO BETON

Beton je sveprisutni građevinski materijal koji omogućava kreativni arhitektonski izraz od davnina. Rimljani su ga koristili za izgradnju kupole Panteona pre skoro 2000 godina – inženjersko čudo koje i danas postoji. Modernisti su ga koristili za stvaranje nosećih stubova zbog kojih bi njihove zgrade izgledale lakše. Dugo su mu se divili zbog svoje snage i lepote, beton i dalje služi kao muza kako za arhitekte, tako i za proizvođače. Od industrijskog izgleda sirovog betona do šarma bojenog cementa, primenjenog na dizajn keramičkih pločica mogu se koristiti za sve vrste površinskih primena, kako u zatvorenim prostorima tako i spolja.

Pročitajte još: Trendovi u dizajnu keramike 2021. – I deo

nexe keramika logo

POLET-KERAMIKA d.o.o. – Nexe Grupa
Železnička 13, 23272 Novi Bečej
T. +381 23 773 231
keramika.prodaja@nexe.rs
www.nexe.rs
@poletkeramika

Prethodni tekstKakva je situaciju sa porastom cena građevinskog materijala?
Sledeći tekstPodovi od gume visokih frekvencija