Kada mislite u skladu sa prirodom onda ste deo nje

Širom sveta sve više pažnje se posvećuje faktorima koji utiču na našu okolinu. Potražnja za održivim materijalima raste što ima za posledicu pojavljivanja sve većeg broja proizvoda na tržištu čiji proizvođači upravo to i tvrde. Potrošači postaju sve svesniji ovakvih samoproglašenih tvrdnji i u potrazi su za proizvodima kojima zaista mogu da veruju.

EPD ECO Sertifikat

Od izdržljiivh materijala za proizvodnju do reciklaže

Sve počinje od lanenog semena kao održive osnove naših ulja. Tehnologija molekularnog vezivanja čini potrošnju ulja po m2 ekstremno niskom zbog čega nam nije potreban pogon za masivnu serijsku proizvodnju. Samim tim koristimo i manje ambalaže za pakovanje proizvoda po projektu. Pri transportu veći broj proizvoda staje u manji broj kamiona i na taj način umanjuje se šteta emisije CO2 gasova. U suštini, naše ulje sadrži 0% VOC i veoma je bezbedno za korišćenje, a isto tako je bezbedno i za okolinu. Naša priča se završava ambalažom jednostavnom za odlaganje i reciklažom.

LCA/EPD – Šta je to?

Life Cycle assessment (LCA) s ekoristi da identifikuje i proceni ekološki uticaj na okolinu (efekat staklene bašte, potrošnja energije, vode, acidifikacija i oštećenje ozona) proizvoda ili organizacije od kolevke do groba. Uticaj na okolinu u svim fazama života jednog proizvoda se procenjuje, od izbora repromaterijala do toka procesa proizvodnje, transporta, skladištenja, upotrebe, ponovne upotrebe i odlaganja.

Zašto je sve ovo važno za Rubio Monocoat?

LCA služi kao osnova za ostale sertifikate, kao što je to Environmental Product Declarations (EPD). Uz dobijanje EPD sertifikata imate mogućnost da prikažete „poruku očuvanja okoline“ na ambalaži i da sa takvom porukom nastupate ne tržištu pred svojim potrošačima. LCA Vam daje celokupnu i objektivnu sliku o ekološkom uticaju naših proizvoda i potrošačima daje uvid u korporacijske ciljeve. Na ovaj način kompanije poboljšava svoju reputaciju i pospešuje kredibilitet.

FR-CERTIFICATE BFL-S1

Rubio Monocoat FR sistem ulja je prvi sistem ulja otporan na vatru u svetu koji može da se pohvali Bfl-s1 sertifikatom apliciran na Hrastu (gornji sloj od 5mm). Ovaj sistem je testiran u skladu sa EN 12501-1, EN ISO 11925-2 i EN ISO 9 239-1 standardima i postigao je najviše ocene koje je jedan sistem ulja ikad postigao. „S1“ se odnosi na dodatnu karakteristiku, a to je ograničavanje razvijanja dima tokom požara. To je i jedna od najbitnijih karakteristika koju smo želeli da postignemo i od koje nismo odustajali tokom razvoja proizvoda.

TOY STANDARD EN 71-3

Toy Safety sertifikatOva Evropska direktiva sadrži zahteve i testne metode za migraciju određenih opasnih elemenata, kao što su to barijum, kadmijum i živa… u različitim tipovima
igračaka. Testovi su pokazali da je drvo koje je tretirano sa Rubio Monocoat Oil Plus 2C ili Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector-om u skladu sa EN 71-3 standardom nakon sušenja i samim tim potpuno bezbedno za decu.

FOOD CONTACT COMPLIANCE

Kao što imamo standard za igračke, želeli smo da naša Rubio Monocoat ulja mogu da se koriste na drvetu koje dolazi u kontakt sa hranom. Eurofins nagrade „Fit for Food“ potvrđuju sigurnost materijala i proizvoda koji upravo i dolaze u kontakt sa hranom. Fit for Foor osigurava potpunu usklađenost i zakonodavnu harmonizaciju sa regulativama u Evropi za sve tipove materijala koji su u kontaktu sa hranom. Proizvodnja i testiranje proizvoda za ovaj sertifikat dolazi najčešće kao potreba uslovljena zakonskim okvirima koje postavlja tržište.

Zašto je to važno za Rubio Monocoat?

Kada je test završen, možemo da kažemo da su table za sečenje, kuhinjske radne ploče, ploče za trpezarijske stolove… tretirane Rubio Monocoat Oil Plus 2C bezbedne za domaćinstvo što nas preporučuje za sve veći i veći broj projekata. Ovaj sertifikat otvara nove prodajne mogućnosti uz dodatnu vrednost prema proizvodnji, klijentima i na kraju, svakako, i samoj kompaniji.

0% VOC

U Rubio Monocoat-u smo odlučni da izaberemo formulu sa 0% VOC-a. Efekat Rubio Monocoat ulja se zasniva na molekularnom vezivanju, što znači da se štetne supstance mogu potpuno izbaciti na takav način da se ne pravi kompromis sa kvalitetom. Sertifikat koji je podržan od nezavisne ECCA labaratorije, koja je naše proizvode podvrgla gaskromatografijiskim testom kako bi utvrdila nivo VOC-a u proizvodu.

„Volatile Organic Compounds“ je generički izraz za hemijske supstance u ulju koje isparavaju nakon primene ulja. „Organic“ se odnosi na hemijski sastav komponenata, dok se „volatile“ odnosi na činjenicu da one isparavaju dok se ulje suši.

EUROFINS INDOOR AIR COMFORT sertifikat

Rubio Monocoat je prvi u sektoru tretiranja drveta koji je dobio Eurofins Indoor Air Comfort Gold sertifikat. Ovaj sertifikat garantuje vama, našim kupcima, da ćemo nastaviti da težimo najvišem kvalitetu kontrole isparenja koji očekujete od nas i u nadolazećim godinama. Eurofins Indoor Air Comfort Gold je znak kvaliteta Rubio Monocoat ulja koji se odnosi na fokus kvaliteta i doprinosa zdravoj unutrašnjoj klimi. Ovaj sertifikat obuhvata mnogo više od testiranja i kontrole hiljade hemikalija. On uključuje i interni program kvaliteta procesa koji će osigurati nisku emisiju proizvoda koji se konstantno proizvode. Obavezuje nas na stalnu kontrolu na terenu, ponovna testiranja i sertifikaciju – zajedno da se osigura ekstremno visok nivo pouzdanosti u činjenici da naši proizvodi imaju veoma male VOC emisije.

A+ sertifikat

u Francuskoj, obavezan sertifikat za ulja koja se primenjuju u enterijeru, zasnovano na emisijama koje se ispuštaju tokom testnog perioda od 28 dana. U zavisnosti od rezultata tri testa, dodeljuje se kod sa rangom od A+ (najniža emisija štetnih supstanci) do C (najviša isparavanja).

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14,
11000 Beograd, Srbija
tel.: +381 11 26 64 884
+381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs