Jesenje čišćenje podova novi je početak

Održavanje i čišćenje keramičkih pločica

Počinje jesen danas, sada sa dunjo moja ili ne, ima nekih stvari koje se prosto moraju obaviti. Čak i one manje omiljene kao što je veliko jesenje spremanje stana. Ako vas treba još ubeđivati, reći ću vam samo da je čak i po drevnim feng šui principima, čist i uredan dom od presudnog značaja. Neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja doneće zastoj na svim poljima.

Ali i bez feng šuija jasno je da ćemo više vremena provoditi u stanu i da je nekako logično da se neke stvari moraju osvežiti i očistiti. Odnesite tepih na čišćenje kako bi bile odstranjene sve čestice koje mogu izazvati alergiju. Redovno usisavanje nije dovoljno, potrebno je da tepih dobro operete pred zimu.

Čišćenje i održavanje laminataDrvenariju dobro prebrišite zaštitnim slojem da bi ostala ista čak i kada dođe grejanje. Parkete operite i premažite zaštitnom emulzijom, tokom zime nećete moći da podnesete taj jak miris, a sada još možete da provetrite bez da rashladite stan. Bilo bi dobro da ako možete specijanim usisivačem očistite mebl na garnituri za sedenje. Tokom leta su bili otvoreni prozori i štof se napunio prašinom, a kada dođe zima i grejanje, sva prašina će izaći napolje pa sobu nikako nećete moći da izluftirate. I na kraju, obezbedite dovoljno svetla u kući. Kao prvo, operite prozore (u vodu dodajte malo sirćeta) i zavese.

Čišćenje i održavanje drvenih podova i tepihaDakle, ovako počnite jesen. Jeste, oduzeće vam dan ili čak dva ali ćete posle u čistom i bez prašine sakupljati dečije igračke po podu. Ako su deca porasla ili ih još nemate, skuvajte sebi kafu, pustite neku lepu muziku i jednostavno uživajte u svom čistom domu.

Piše: Mirjana Makarin Plavšić

Prethodni tekstNajpoznatije (uklete) kuće sa škripavim podovima
Sledeći tekstNije zlato sve što sija