Jesenje čišćenje podova novi je početak – Feng Shui saveti

Počinje jesen danas, sada sa dunjo moja ili ne, ima nekih stvari koje se prosto moraju obaviti. Čak i one manje omiljene kao što je veliko jesenje spremanje stana. Ako vas treba još ubeđivati, reći ću vam samo da je čak i po drevnim feng šui principima, čist i uredan dom od presudnog značaja. Neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja doneće zastoj na svim poljima.

Ali i bez feng šuija jasno je da ćemo više vremena provoditi u stanu i da je nekako logično da se neke stvari moraju osvežiti i očistiti. Odnesite tepih na čišćenje kako bi bile odstranjene sve čestice koje mogu izazvati alergiju. Redovno usisavanje nije dovoljno, potrebno je da tepih dobro operete pred zimu.

Drvenariju dobro prebrišite zaštitnim slojem da bi ostala ista čak i kada dođe grejanje. Parkete operite i premažite zaštitnom emulzijom, tokom zime nećete moći da podnesete taj jak miris, a sada još možete da provetrite bez da rashladite stan. Bilo bi dobro da ako možete specijanim usisivačem očistite mebl na garnituri za sedenje. Tokom leta su bili otvoreni prozori i štof se napunio prašinom, a kada dođe zima i grejanje, sva prašina će izaći napolje pa sobu nikako nećete moći da izluftirate. I na kraju, obezbedite dovoljno svetla u kući. Kao prvo, operite prozore (u vodu dodajte malo sirćeta) i zavese.

Dakle, ovako počnite jesen. Jeste, oduzeće vam dan ili čak dva ali ćete posle u čistom i bez prašine sakupljati dečije igračke po podu. Ako su deca porasla ili ih još nemate, skuvajte sebi kafu, pustite neku lepu muziku i jednostavno uživajte u svom čistom domu.