Jednostavna ugradnja pločica uz inovativnu GEL tehnologiju

Baumacol FlexUni Gel lepak za keramiku predstavlja najnovije inovativno rešenje za polaganje pločica iz Baumita.

U pitanju je gel-inovativni, veoma fleksibilni lepak za keramiku (klase C2TE prema EN 12004) izvanredne obradivosti, sa produženim otvorenim vremenom i povećanom stabilnošću.

Baumacol FlexUni Gel je postojan, otporan na vodu i mraz, a može se koristiti za polaganje keramičkih zidnih i podnih pločica, mozaika, finog kamena i prirodnog kamena, za spolja i unutra.

Zbog svoje poboljšane tiksotropije pogodan je za velike pločice, a kremasta struktura i odlična konzistencija omogućavaju lepljenje kompletnom površinom, za nanošenje u debljinama od 2-15 mm.

Baumit Baumacol hidroizalacioni sistemi i premazi
BAUMACOL KLASIK SISTEM, foto: Baumit
  1. Baumit Solido 225
  2. Baumit Grund / Baumit SuperPrimer
  3. Baumacol Preciso
  4. Baumacol Protect + Baumacol StrapPlus
  5. Baumacol FlexUni
  6. Baumacol PremiumFuge
  7. Silikon

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji, lepak brže očvršćuje i time obezbeđuje sigurnije i brže izvođenje radova. Konzistencija se može promenljivo prilagoditi željenim zahtevima prilikom polaganja -– u zavisnosti od toga da li se koristi za polaganje pločica na zidovima ili podovima, što znači da se može postići i do 15% veća izdašnost, posebno prilikom izvođenja radova na podu. Prilikom postavke keramike u kupatila i tuš kabine, da bi se postigao optimalan rezultat pre svega podloga mora biti ravna, suva, bez ulja i prašine, i mora pokazati dovoljnu nosivost.

Nanošenje Baumacol FlexUn Gela / foto: Baumit
Nanošenje Baumacol FlexUni Gel / foto: Baumit

Za pripremu podloge u Baumit asortimanu možete pronaći cementnu košuljicu Baumit Solido 225, zatim odgovarajući prajmer (za visoko upijajuće površine – Baumit Grund, a za neupijajuće podloge npr. stare pločice – Baumit SuperPrimer), kao i samoizravnavajuću brzovezujuću masu Baumit Nivello Quattro.

Nakon nivelisanja podova preporučujemo inovativnu jednokomponentnu hidroizolaciju Baumit Baumacol Protect u kombinaciji sa Baumacol StrapFix samolepljivom zaptivnom trakom.

Kao glavnu zvezdu vaših keramičkih radova – lepak za polaganje keramike, izaberite Baumit Baumacol FlexUni Gel kojii vam garantuje izvanrednu obradivost, ujednačeno i brzo sušenje, malu potrošnju, varijabilnu konzistenciju, mogućnost nanošenja u većim debljinama, poboljšanu tiksotropiju za velike pločice, i kremastu strukturu za brzo izvođenje radova.

www.baumit.com
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
T: +381 11 347 50 82
office@baumit.rs
www.baumit.rs